Chelsea 4-3 Watford spelarbetyg:subs lyser

Terry firar premiären – metro.co.uk

Chelsea avslutade sin första match sedan de utsågs till mästare med en dramatisk 4-3-seger över Watford på 16:e plats – men hur bedömde spelarna i båda lagen?

Chelsea

Asmir Begovic – Dålig fördelning och hans motståndare hotade inte med regelbundenhet som deras tre mål kan antyda. Courtois plats är säker på detta bevis. 2

Kurt Zouma – går in i utmaningar för snabbt, som vi såg för Janmaats mål. 3
John Terry – ett sagoögonblick som visar en glimt av varför han nu har gjort mål under 17 raka Chelsea-säsonger. Hans försvar för den första kvitteringen visar dock varför detta blir hans sista. 4
Nathan Aké – bar ut bollen bra i första halvlek och hade en hand i Batshuayis mål. Visade dock naivitet för Watfords andra mål genom att låta Janmaat skjuta på sin starkare fot. 4

Cesar Azpilicueta – tog sitt mål bra men erbjuder inte tillräckligt med tempo och bredd för att spela en backroll regelbundet. 4
N’Golo Kanté – försvann under trollformler men spelade en eller två utmärkta framåtpassningar och kom till liv under de sista 10 minuterna, stjäla bollen i ledningen fram till vinnaren. 6
Nathaniel Chalobah – hamnade i en mix-up med Terry för Watfords första kvittering i en långsam start. Förbättrade sig sedan dess med några ljusa löpningar men ägde inte mittfältet tillräckligt länge för att övertyga. 5
Kenedy – kunde inte komma in i spelet. Hans snäva skott vann hörnan som ledde till det andra målet, men det var ingen överraskning att han togs av. 4

Willian – Chelseas mest konsekventa spelare. Livlig hela tiden och otur att inte göra mål. 9
Eden Hazard – Kom alltid i bra lägen och förbättrades allt eftersom första halvlek gick. Ofta smutsigt som vanligt. 8
Michy Batshuayi – energisk och på rätt plats för sitt mål, men saknade uppehållsegenskaperna för att etablera sig som en potentiell Costa-ersättare. Lite girig i sista tredjedelen. 6

Ola Aina (på 75) – såg ljus ut och såg sitt långdistansskott som hölls av Gomes. 6
Cesc Fàbregas (på 79) – förändrade spelet med sin underbara långdistanspassning och sin placerade vinnare i den 88:e minuten. 9
Pedro (på 84) – lade till lite fart i pausen i de avslutande ögonblicken. 6

Watford

Heurelho Gomes – kunde ha gjort det bättre med Terrys öppnare, men gjorde några bra stopp i andra halvlek. 5

Adrian Mariappa – gjorde det bra i första halvlek, men kämpade för att hantera Chelseas utbrytningar efter paus. 4
Sebastian Prödl – tävlade bra under stora delar av spelet, åtminstone i öppet spel, innan han avskedades vid skadetid. 4
Jose Holebas – alldeles för utslag, både vad gäller utmaningar och generell positionering. En mittback som attackerade med friheten från en ytterback, lämnar luckor som Chelsea hotade att utnyttja. 2

Nordin Amrabat – när han är som bäst kan han terrorisera en ytterback med sitt tempo och kraft men vi såg inget av det. Kanske har hans självförtroende påverkats av skador, men han såg okaraktäristiskt tveksam ut. 3
Tom Cleverley – pressade Zouma effektivt i första halvlek och jobbade hårt hela kvällen, satte in ett utmärkt kryss för Okakas utjämnare. 6
Valon Behrami – kontrollerade förfarandet tidigt men hade svårt att hantera takten i några av Chelseas attacker under andra halvlek. Skjut brett från håll medan Watford var jämn. 5
Abdoulaye Doucouré – visade sin närvaro på mittfältet och hade alltid tid på bollen. Kunde ha klarat med lite mer ambition. 6
Daryl Janmaat – behövs för att täcka Holebas löpningar på ett smartare sätt, men det krävs något speciellt för att lura flera Chelsea-spelare på väg mot ett solomål. 5

Etienne Capoue – visade bra opportunism för sitt mål, men saknar en del av det tempo som krävs för att spela som andra anfallare. 5
Mbaye Niang – hans tendens att glida in i vida områden gjorde att Watford inte hade en kontaktpunkt. Bör användas såväl som huvudanfallare, istället för en. 4

Stefano Okaka (på 71) – såg ut som ett hot så fort han kom på. En smart avslutning belöningen för att han stannade på målgivande positioner. 9
Troy Deeney (på 90+1) – det faktum att Okaka kom före honom kan avslöja lite om hans framtid. Bokad efter en onödig tvist med italienaren under skadetid. N/A