Millwall 1-0 Bradford Seven Things:banbrytande nyckeln

Morison vinner vinnaren – dailystar.co.uk

Millwall är i Championship efter en 1-0 League One Play-Off Final seger över Bradford City. Men vad har vi lärt oss av spelet?

Hot om dödsbo

I en spännande start på spelet, Millwall hotade från fasta spel med målmannen Steve Morison ofta referenspunkten. 33-åringen headade Shaun Williams hörna bredvid när Bradford såg nervös ut när han tvingades hantera en rad tidiga hörnor.

Clarkes stora ögonblick

En av dessa hörnor ledde dock till ett Bantams-utbrott. Williams fångades i besittning och Mark Marshall, en av de bästa artisterna i första halvlek, tajmade sin passning bra för att spela Billy Clarke igenom på mål. Jordan Archer höll sig förnuftigt på sin linje och, hjälpt av Shaun Hutchinsons återhämtning, tippade bort bollen för att neka sina motståndare en 13:e minuts öppnare.

Fluid Bradford

Efter Clarkes chans, den offensiva mittfältaren blev mer involverad. Han hamnade i fickor av utrymme precis bakom Millwalls fyramannamittfält, som sträcktes av Tony McMahon och James Meredith som kramades om sidlinjen. Tony Craig avstod från mark mot den farlige Marshall och behövde täckning från mittfältaren Nadjim Abdou, vilket ger mer utrymme för Josh Cullen och Nicky Law på mittfältet.

Hundad försvara

Trots Bradfords territoriella dominans, det var en mittback som hade två av sina bästa chanser. Rory McArdle hade gjort vinnaren i semifinalen och från Cullens hörna, han ansträngde sig för att nicka rakt mot Archer vid bakre stolpen efter 31 minuter, nickade sedan över en curling frispark tidigt i andra halvlek. Det faktum att dessa halvchanser stack ut säger mycket om Millwalls mittbacks befallande prestationer, Hutchinson och Byron Webster.

Andra halvlek push

Under den sista halvtimmen, tron började gro genom Millwall-venerna. Laget kom längre upp på planen som en enhet och attackerade ner till höger, Mahlon Romeo kombinerar bra med Jed Wallace. Den senare gleds igenom av Lee Gregory men kunde inte hitta lugnet att avsluta innan Morison hade ett skott i den 79:e minuten blockerat av McArdle.

Allra senaste

Det var Morison som vann efter 85 minuter, undkomma Nat Knight-Percivals uppmärksamhet för att geväret hem Gregory från nära håll. Även om spelet annars var tätt kämpat, Morisons och Gregorys erfarenhet och tapperhet i farliga områden gav Millwall vinst där Bradford inte kunde.

Vad det betyder

Millwall har återhämtat sig en känsla av identitet under klubblegendaren Neil Harris, men denna seger betyder att de också har återställt sin mästerskapsstatus. En annan klubblegend, Stuart McCall kommer att vara säker på att ta sin älskade Bradford City till samma nivå. Att göra så, hans lag måste behålla prestationsnivåer nästa säsong och vara lite mer kliniska i den sista tredjedelen.