Walsall 3-3 Bradford Five Things:subs nyckeln

Omedelbar effekt från Roberts – expressandstar.com

En anmärkningsvärd comeback från tre mål under fick Walsall att tjäna en poäng mot Bradford. Vilka är de viktigaste diskussionspunkterna från matchen? Här är våra fem.

Skottskygga sadelmakare

I första halvlek, Walsall tävlade hyfsat bra i mellantrean men fick en hel del fel när de flyttade in i avancerade områden. Spelare i breda positioner skulle passera i sidled snarare än att attackera flanken medan de i centrala områden gjorde sig skyldiga till att slösa bort möjligheten att skjuta medan de försökte gå hem bollen. Men de kunde ha tagit ledningen halvvägs i första halvlek. hade Amadou Bakayoko eller Luke Leahy kunnat konvertera från nära håll.

Klinisk Bradford

Bantams gjorde sig skyldiga till att förlora andra bollar i centrala områden, men man kände att när de kom fram, speciellt nere till höger, de skar upp försvaret. Deras kliniska sida visade sig strax före halvtid när Charlie Wyke korsade för Shay McCartan, som knackade hem. Dominic Poleon kastade sig kort efteråt för en sekund, efter Walsalls försvar rensade bara Tom Fields kryss till hälften.

Leahys motståndskraft

Walsall visade mer uppsåt i den sista tredjedelen efter paus. Även om Bradford lade till en trea genom Matt Kilgallon, som avleddes från den olyckliga Leahy, värdarna och deras vänsterback var oförskräckta. Leahy var enastående i andra halvlek och nickade in Nicky Devlins kryss till bortre stolpen efter 55 minuter.

Subs nyckeln

Walsall förbättrade sig när Tyler Roberts kom in i striden för sin debut, ger smart rörelse och kreativt länkspel. Han visade också sitt öga för mål strax efter timmesstrecket, på väg in vid den närmaste stolpen från Leahys vänsterkantkors. Bradford, å andra sidan, led av tillbakadragandet av Alex Gilliead och McCartan, spelare som gav dem ett utlopp när de var under press i första halvlek. De hade inte lika mycket tempo på planen och kunde inte hålla bollen tillräckligt länge för att ta sticket ur matchen.

Bakayokos utjämnare

Roberts blev leverantör för Saddlers, korsar från höger till Bakayoko till hemmet med fyra minuter kvar av normal tid, väckte eufori bakom målet. Bradford måste lära sig att hantera spel bättre om de har ambitioner om ytterligare en topp sex-placering och värderar sina snabba breda män mer, snarare än hovbollar upp till Wyke. En poäng var det minsta Walsall förtjänade för sin energiska uppvisning – i Roberts, de kanske bara har en man som får press att betala.