Bolton 2-3 Leeds Five Things:spännande premiär

Phillips firar – bbc.co.uk

Leeds vinst med 3-2 mot Bolton var en spännande match, den skarpa kontrasten i stilar ger den perfekta påminnelsen om varför vi älskar mästerskapet. Här är vad vi lärde oss.

Leeds ljusa start

Bolton spelade två fram, men de hade ofta fem eller sex man i den defensiva tredjedelen och Leeds hade stor nytta av utrymmet i den mellersta tredjedelen. Efter lite bra spel från Pablo Hernandez på högerkanten vann han en hörna i den sjunde minuten, spanjoren levererade för Kalvin Phillips, som sköt bollen i vänstra hörnet. Chris Wood återfick snabbt sina rovinstinkter från förra säsongen på 30 minuter, heading in från ribban efter att Ezgjan Aliosky slog Kemar Roofes högerinlägg tillbaka över mål. När de är som bäst, Christensens män var livfulla, underhållande outfit.

Madines hot

Mellan Phillips och Woods mål låg en period av press från Bolton. Gary Madine, hemmalagets överlägset bästa spelare, använde sin makt och sin industri för att tvinga Matthew Pennington och Liam Cooper djupt. Det gjorde att Trotters kunde få grepp om mittfältet, vinna fasta spel och få kryss i rutan. De hotade från fasta mål, så det förvånade inte att det var metoden genom vilken de drog tillbaka ett mål efter 39 minuter, Madine hemma på väg mot Josh Velas hörna.

Defensiva missöden

Tre minuter efter att Bolton reducerat underläge, de gav Leeds effektivt tillbaka sin tvåmålskudde. Wood tuffade upp Phillips för en tap-in, men till stor del på grund av Mark Howards dåliga positionering och David Wheaters långvariga offsideappeller. Wheater och co. var enastående i League One, men mycket av backlinjen befanns bristfällig senast i mästerskapet och denna prestation ifrågasätter kanske deras meriter på den här nivån.

Boltons förbättrade andra halvlek

Värdarna såg åtminstone starkare ut på baksidan efter att Wheaters ersattes av Reece Burke, som imponerade under Parkinson i Bradford. Inbytterkollegan Will Buckley gjorde också skillnad med sin vassa rörelse och tre minuter efter att han kom in, Adam Le Fondre skickade en straff i den 67:e minuten. Le Fondre själv pressade bättre efter pausen när Josh Cullen växte i inflytande, skjuter strax över på 77 minuter efter namne Velas frispark.