Cheltenham 0-1 Stevenage Four Things:tandlösa Robins

Joe Martin – thecomet.net

Joe Martins frispark skickade Stevenage upp till tvåan i League Two med en 1-0-seger på Cheltenham Town. Här är fyra samtalspunkter från matchen.

Cheltenhams press

Under hela tävlingen, Hemmalagets energinivåer var höga vilket gjorde att de kunde utöva press under långa perioder. De hamnade i bra lägen men kvaliteten på den avgörande slutbollen var låg, Harry Pell skjuter utanför 14 minuter efter ett högersidigt utbrott från Kevin Dawson. Den livliga Dawsons insvingande kryss gäckade Danny Wright på 23 minuter i ett drag som inkapslade deras sista tredje kamp. Wright var ofta målet men han dominerades av Luke Wilkinson, medan Stevenages organisation innebar att Mo Eisa inte hade något utrymme att utnyttja sin hastighet.

Stevenage farligare

Besökarnas attacker var kortare än deras motståndares, men de hade lättare att få in bollar i sina egna spelare i boxen. Tom Pett och Chris Whelpdale kombinerade bra på höger sida, den senares inlägg i den 32:a minuten träffade målvakten direkt av Matt Godden. Anfallaren, som ibland var obestridd av Taylor Moore, hade ett par närbilder som Scott Flinders var lika med. Harry Beautyman, som såg kreativ ut i trollformler, slog rakt på målvakten från håll medan Danny Newton hade obekväma nickar i början av båda halvlekarna.

Nyckelögonblick

Wright fick lite mer bollinnehav i bra områden mitt i andra halvlek. Han gjorde matchens största test för gästande målvakt Joe Fryer, på lån från Middlesbrough, som kom ner bra vid sin närmaste stolpe på 62 minuter för att neka målmannen. Wrights partner den sista halvtimmen var Freddie Hinds, en annan villig löpare som saknar finess, som formade sig för att skjuta innan Pell stal hans åska, skjuter brett på 67 minuter. Godden vann kort därefter en frispark, som Joe Martin kallt satte in i det övre högra hörnet, toppade en utmärkt prestation från vänsterbacken. Stevenages mittbackar fortsatte att stå fast, mitt i Cheltenhams mest kraftfulla störtflod av tryck i slutskedet.

Sammanfattningsvis

Robins kämpar tillräckligt hårt den här säsongen, vilket tyder på att de är i bättre form än den bortglömda klassen 14/15. Dock, deras begränsade slutprodukt innebär att de inte får sin press att betala i den sista tredjedelen. Med en League One kaliber vänsterback, Stevenage har en hälsosam kombination av hungrig, up-and-coming spelare och mer erfarna artister av hög härstamning, som gör skillnaden i viktiga ögonblick.