Bristol Rovers 2-1 Plymouth Seven Things:välförtjänt seger

Gaffney firar premiären – plymouthherald.co.uk

Enkelt uttryckt, den här matchen ställde ett lag som alltid ville attackera mot ett annat som sällan gjorde det. Den förra var Bristol Rovers, som vann med 2-1 tack vare mål från Rory Gaffney och Billy Bodin. Andra halvlek dock mot Plymouth Argyle, som fick sitt mål genom Nathan Blissett, var nervigare än det kanske borde ha varit. Här är sju diskussionspunkter.

Plymouths brist på uppsåt

För bara två första halvleksperioder som är mindre än fem minuter långa, kom Plymouth tillräckligt högt upp på planen för att till och med tävla om bollen i den mellersta tredjedelen. De såg ganska välorganiserade ut i öppningsbytena och tog sin beskärda del av andrabollar, men när Bristol Rovers började spela kort, skarpa pass, de gick in i sitt skal. Antoni Sarcevic, en attacksinnad tekniker, såg inte hemma i sin defensiva mittfältsroll för gästerna, inte heller den passive Jamie Ness.

Rovers's starkt mittfält

Liam Sercombe gav Kyle Letheren det första testet på 14 minuter med en curling högerfotsinsats, vilket kickstartade en period av ihållande press. Chris Lines kom fram med några körningar från djupet och Ollie Clarke gjorde de enkla sakerna bra. De där energiska mittfältarna, som såg fram emot när de fick bollen, utmärkte sig med att ge forwards mycket bollinnehav i den sista tredjedelen.

Flytande anfallstrio

Rovers mittfält spelade bollar till vida ytor där de osjälviska löparna Ellis Harrison och Rory Gaffney sträckte ut spelet för att skapa utrymme för Billy Bodin, som trivdes i fickor framför försvaret. Trion kombinerade för att skapa många möjligheter, inklusive Rory Gaffneys öppnare i den 21:a minuten, som såg honom ta ett par touch innan han borrade förbi Letheren efter Harrisons högerkryss.

Wylde och Blissetts inflytande

Plymouths vänsterytter, Gregg Wylde, skapade en chans på halvtimmen för Nathan Blissett, som målmannen såg brett. Duon, samt en vitaliserad Graham Carey, blev ett mer framträdande inflytande i början av andra halvlek, som såg bortalaget njuta av sin bästa spell. Wylde tog sig förbi Joe Partington för att piska in flera kryss från vänster, varav en fullbordades av Sarcevic. Blissett dominerade Tom Lockyer och såg hans volley stötas bort av Sam Slocombe, men han skulle inte förvägras sitt mål, som han sköt i taket på 52 minuter efter en lös passning för att kvittera.

Nyckelögonblick

Plymouth hade hotat att till och med ta ledningen under den perioden, men mitt i andra halvlek, deras förhoppningar grusades i en katastrofal tvåminutersperiod. Först, Bristol Rovers gick före när Billy Bodin satte bort Liam Sercombes låga kryss med ett häftigt, förstagångsskott. Ögonblick senare, Gary Miller blev sedan utvisad för en tvåfotsutmaning, vilket gjorde spelet till en uppförsbacke för Derek Adams män.

stora finalen

Med två mål dömda offside för Gasheads, ersättaren Tom Nichols slår stolpen och flera räddningar från Letheren, de gröna hade turen att fortfarande vara med i tävlingen under övertid. Vid det tillfället, nerverna smög sig in i hemmalägret och Darrell Clarkes lag kunde ha tappat två poäng vid dödsfallet. Lyckligtvis för dem, Jake Jervis frispark träffade väggen och Sarcevic drog sitt skott utanför med en presentabel möjlighet.

Sammanfattningsvis

Spelet kanske hade sett annorlunda ut om Plymouth gått vidare under sin bästa spell, men de hade inte erbjudit tillräckligt med kreativitet och uppsåt under spelets gång för att förtjäna en poäng. Pilgrimmerna, som förblivit segerlösa sedan vecka två, har sjunkit till botten av tabellen med ökande press på laget och manager Adams. Bristol Rovers kan samtidigt njuta av sin fjärde hemmaseger på fem som har fått dem att klättra till 14:e plats. Även om de kanske saknar hänsynslösheten att driva på för slutspelet, de har en stark arbetstakt och en vilja att attackera, något deras motståndare kan lära sig av.