QPR 1-2 Fulham Six Things:chanser i överflöd

Fredericks slår öppningen – bbc.co.uk

Hade QPR och Fulham varit mer hänsynslösa framför mål, vi kan potentiellt prata om en av den andra nivåns mest poänggivande matcher någonsin, snarare än vad som på pappret såg ut som en 2-1-seger för gästerna. Det kom tack vare mål från Ryan Fredericks och Stefan Johansen, även om Conor Washingtons strejk under skadetid utlöste en sen rädsla. Här är sex diskussionspunkter från matchen.

QPR:s ljusa start

Värdarnas fotboll involverade att använda Idrissa Syllas kroppslighet genom att få honom involverad tidigt, innan de sätter mittfältare i spel. Den planen fungerade tidigt bra med den omtyckta Luke Freeman som föga överraskande Rs livligaste artist. Han såg ett skott i den sjunde minuten från kanten av straffområdet som avleds utanför, sedan sju minuter senare, ex-Bristol City-mannen kombinerade med Massimo Luongo för att hitta Pawel Wszolek i området, men polen drog sitt skott utanför.

Fulhams mittfält

Matchen representerade en sammandrabbning av QPR:s kraft och passion mot Fulhams besittning och panache. När mittfältarna Johansen och Oliver Norwood kom fram, så gjorde bortalaget, som kunde ha gått vidare inom den första halvtimmen med ett lite mer sista tredje snitt, särskilt från anfallaren Rui Fonte. Högerbacken Ryan Fredericks, som blockerade Jake Bidwells insats i den 29:e minuten, var en drivkraft för stugarna, visar självförtroendet att antingen attackera flanken eller skära inuti, beroende på var utrymmet öppnade sig. Han förtjänade att göra inledningen på 37 minuter, även om det kom via en grym Jack Robinson-avböjning.

Inverterade ytterbackar

Precis som Fredericks orsakade problem genom att skära in från höger i första halvlek, Ryan Sessegnon gjorde samma sak från vänster i den andra perioden. Vid två tillfällen på en femminutersperiod, Sessegnon gjorde en pil från vänster ytterback för att möta ett inlägg från höger vid närmaste stolpen. Även om han inte kunde göra mål vid något tillfälle, flytandet i hans rörelse sammanfattar den frihet han leker med för stugboarna, som hade många utbrytningar efter paus. Vi såg blandade två minuter för Fonte, som tog en dålig spark efter att ersättaren Neeskens Kebano hade snubblats av Joel Lynch, men sedan fick Johansen att göra ett imponerande mål som såg ut att vinna segern.

Sen dramatik

En pigg QPR trodde annorlunda, liksom de nio minuternas stopptid, två minuter in i vilka den inflytelserika Matt Smith slog ner bollen för att ersättaren Conor Washington skulle knuffa hem. Smith gjorde en enorm inverkan från bänken, på väg bredvid en av många exakta leveranser från Freeman. Fulhams användning av bollen i de avslutande faserna fick panik, med Ibrahima Cisse som ersätter Fonte för att beteckna ett jobb att stänga butiken. Det fullbordades när Sessegnon och Tomas Kalas kombinerade för att rensa bort bollen från linjen i det avslutande stadiet, men vägen kunde ha varit smidigare.

Ingen cigarr för QPR

Ian Holloways sida gjorde en prestation som visade dem både som sämst och bäst. Rs saknar den taktiska variationen för att utmana till slutspelet, med så många större budgeterade sidor fullproppade med kvalitet framför sig. Dock, andan de visade för att göra en kamp av tävlingen med 2-0 underläge tyder på att de inte kommer att ha några problem den här säsongen, antingen.

Psykologisk boost avgörande för Fulham

The Cottagers har släppt in många dyra sena mål den senaste tiden, ofta på grund av svårigheter att upprätthålla den högintensiva fotbollen de spelar under stora delar av sina matcher. Dessa frågor visades igen i slutskedet, men det faktum att de höll på är enormt, av psykologiska skäl såväl som matematiska. Ikväll var i huvudsak en bra prestation, men det lärde dem också en annan läxa:måste hantera spel bättre – och döda lag medan fotbollen flyter på.