Shrewsbury v Blackburn:Rovers måste förbättra sitt spel

Payne:ett mål var 51:e minut – shropshirestar.com

Blackburn har ett bra lag på pappret men det har tagit bortamatcher mot de bättre lagen, Scunthorpe och Bradford, att dra de mer envisa föreställningarna ur dem.

När de har spelat spel borde de vinna, de har inte riktigt matchat oppositionens arbetstakt, som vi såg i lördags. Rovers förlorade med 1-0 mot AFC Wimbledon men det kunde ha blivit mer utan en eller två bra räddningar från David Raya.

De kan inte vara lika långsamma mot Shrewsbury, som spelar med hjärta och beslutsamhet varje vecka. Salop har inte varit bra i alla matcher hittills, men de jobbar hårt för varandra och kan skapa när som helst genom Shaun Whalleys och Alex Rodmans breda spel.

Båda modeöppningarna för Stefan Payne, som gör ett mål i snitt var 51:e minut – det bästa rekordet för det måttet i hela EFL. Payne oroar försvarare med sin kraft och tapperhet, båda bevisade hans mål på Oldham förra veckan. Det målet tvingade bort honom med en skada efter 21 minuter, men Shrewsbury-fansen kommer att vara glada att få veta att han kommer att vara i form för att spela i helgen.

Blackburn måste matcha Paynes hastighet i deras defensiva tredje och reagera snabbt på fara, vilket vi inte såg för målet de släppte in förra veckan. Derrick Williams var ur position och joggade tillbaka, medan mittbackarna tittade på när motståndarens anfallare tog skottet. Charlie Mulgrew har haft sina konditionsproblem under de senaste veckorna medan Elliott Ward kanske inte längre har benen, båda sårbara för takt.

En man som kan ge Blackburn lite fart är Harry Chapman, som har sett ljus ut hittills i fem ligaframträdanden från bänken. Han kan få en start, som Bradley Dack, som är kapabel till en exakt leverans.

Vilken anfallsspelare som Tony Mowbray än väljer måste få överträffa Aristote Nsiala och Mat Sadler. Den kraftfulla Nsiala och den intelligente Sadler har spelat varje minut av Salops ligakampanj hittills, hjälpte dem att hålla fyra nollan på åtta matcher.

Blackburn har redan haft tre lediga dagar mot sidor som de borde slå – nu behöver de ännu en stor spelprestation.

Fotbollslabbets dom: 1-1