Man City 0-0 Stoke Spelarbetyg:Envis Shawcross

En frustrerad KDB – skysports.com

En envis defensiv uppvisning såg Stoke City hålla Manchester City till ett mållöst oavgjort resultat, trots ett sent rally från värdarna. Men hur bedömer spelarna i båda lagen?

Manchester City

Willy Caballero – en vass räddning från Diouf tidigt och en enklare från Martins Indi, annars oprövad. 5

Bacary Sagna – kämpade tidigt mot Sobhi. Hans löpningar från bollen i andra halvlek var mer äventyrliga än de hade varit i den första och detta hjälpte De Bruyne. 5
Nicolas Otamendi – en bra boll över toppen för De Bruyne strax före paus och var sammansatt i bollinnehav. 6
Aleksandr Kolarov - hans varumärke, kraftfull frispark var på mål och närmast City kom i första halvlek. Hade ett stabilt spel. 7
Gael Clichy – kom inte fram för att stötta Sane tillräckligt ofta i första halvlek, men förbättrades efter paus. 6

Fernandinho – spelade en fin etta-tvåa för att skapa en chans för Silva men hävdade sig annars inte i matchen, med eller utan boll. 3
Yaya Touré – ett eller två kraftfulla åk men körde i trafik ibland och hans framåtpassning lämnade en del att önska. 4
Kevin De Bruyne – tyst tills Silvas ankomst och hans flytt till högerkanten. Efter det, han var starkt involverad och borrade in några bra kryss. 7

Jesús Navas – bristen på löpare som bröt sig in i boxen när han var redo att passera innebar att han antingen tog för lång tid att vänta på dem eller så gick hans leveranser till en motståndares mittback. 4
Leroy Sané – en livlig prestation som förbättrades när Clichy började ta sig framåt. Slutprodukten saknas ibland och borde ha begravt den chansen i slutet. 6
Sergio Agüero – ofta tvingad in i djupa områden i första halvlek. Hade ett par bra chanser efter paus, en som han gjort själv. En besvikelse uppvisning av hans höga standarder. 3

David Silva (på 57) – efter att han kom på, City gick gradvis från att sakta sondera till att attackera den sista tredjedelen efter behag. Han stod i centrum för allt. 8
Kelechi Iheanacho (på 76) – såg lite sämre ut. 4

Stoke City

Lee Grant – behövde bara göra en räddning hela spelet, från Kolarovs frispark. 5

Phil Bardsley – höll Sane tyst i första halvlek, men fick det svårare i andra när han var tvungen att klara av tysken såväl som Clichys överlappande löpningar. 5
Ryan Shawcross – bokade i den första halvleken men gjorde några avgörande defensiva interceptions i en nonsens uppvisning. 9
Bruno Martins Indi – en bra prestation, om störd av att missträffa Stokes utan tvekan bästa chans i första halvlek. 8
Erik Pieters – gick fram för att hjälpa till att skapa Stokes bättre öppningar under de första 20 minuterna, men kämpade för att hantera De Bruynes körningar i de senare stegen. 6

Mame Biram Diouf – utan tvekan Stokes bästa anfallsspelare i första halvlek och klippte bra tillförseln till Sane. En eller två smällar påverkade hans prestation i andra halvlek och han var tvungen att tas av snabbt. 7
Geoff Cameron – körde showen under första halvlek men senare fann han sig själv att dras in i vida områden, som öppnade luckor. 7
Joe Allen – spelade en inflytelserik roll bakom Stokes starka första halvlek, men fick slut på ångan när Whelan kom på och han blev ombedd att utföra en mer avancerad roll. 6
Ramadan Sobhi – ett eller två bra tidiga åk, men avtog i inflytande därefter. När han inte hade sin takt, han saknade det tekniska nus att kompensera. 3

Jonathan Walters – jobbade hårt och höll tidigt fast i bollen, men trött i de senare stadierna när han fick lite tjänst. 4
Saido Berahino – anknöt tidigt väl till Walters och svarade på några frågetecken om hans ansökan. Matade till stor del av rester. 5

Ibrahim Afellay (på 69) – saknade en viss grad av defensiv disciplin. Dioufs exit hjälpte inte Stokes sak. 4