Luton v Stevenage:Boros sena bortfall

Sarlls sida måste vara stark i de senare stadierna – bbc.co.uk

Även om sjundeplatsen Stevenage har haft en bra start på säsongen, de kan också känna en känsla av missade möjligheter.

Efter att ha lett i 10 av sina 12 matcher, Boro har tappat nio poäng i den andra halvleken av matcherna. De tenderar att slå läger i sin egen box när de har något att skydda sent i matcher och kanske har det gjort mer skada än nytta:bara fem lag har släppt in mer än sina fem under de sista 15 minuterna.

Den trenden ser ännu mer problematisk ut när de möter comebackkungarna Luton. Hattarna har plockat sju poäng från förlorade positioner, fyra av dem har kommit från den 85:e minuten och framåt. De låg under med 2-0 på Mansfield i augusti innan sena attacker räddade dem en poäng, sedan släpade fram till den 90:e minuten på Wycombe innan han kom undan med en seger.

Borta från hemmet, de har ofta förlitat sig på målvakten Marek Stech för att hålla dem kvar i matcher och sedan har de visat både djup och anda för att sno poäng sent. Hemma har de varit mer dominerande, vunnit fem av sina sex matcher och gjort 17 poäng.

De har två anfallare i form i James Collins, deras bästa målskytt med sju mål och Danny Hylton, som har gjort fyra mål på sina fyra senaste matcher. Duon har bildat ett utmärkt partnerskap och är svåra för försvar att hålla tyst – så fort en av dem tar upp bollen hittar den andra omedelbart utrymme i farliga områden.

Collins och Hylton kommer att vara en handfull för Stevenages mittbackar, Luke Wilkinson och Fraser Franks, som kunde ha en tuff eftermiddag på sin gamla stampplats. De kommer att behöva starkt skydd från andra ex-hatters, högerbacken Ronnie Henry och mittfältaren Jonathan Smith, att hålla sina konkurrenter på avstånd.

På andra änden, Danny Newton har redan börjat säsongen med sex mål och kan känna otur som inte har spelat 90 minuter mer än två gånger sedan augusti. Hans partner, Matt Godden, är lika hårt arbetande, även om han ännu inte har återupptäckt den produktiva målformen han visade under sin debutsäsong på Lamex, missade en straff på Crewe på lördag.

Hade han dock gjort mål på Gresty Road – och om Darren Sarlls lag inte hade förlorat mot ett mål i den 96:e minuten – hade de haft tur. Det var en dålig prestation, inte hjälpt av frånvaron av breda män Tom Pett och Ben Kennedy. Den förstnämnda kan komma efter en nyligen smäll medan den senare återvänder efter en framgångsrik prestation för Nordirland U21.

Stevenage kommer att förstärkas av Kennedys återkomst, men detta är första gången de har ställts mot en andra topp sju-lag den här säsongen. De måste bevisa att de fortfarande kan höja sitt spel mot de bättre lagen – som de gjorde förra säsongen – och hålla fast vid vinster när de faller inom deras räckhåll.

Fotbollslabbets dom: 2-2