Cheltenham Town 2-2 Mansfield Town Six Things:Walker dubbelräddar Stags

Neal Bishop försöker stoppa Jacob Maddox – @ctfcofficial

Tyler Walkers skadetidsutjämnare räddade oavgjort 2-2 för Mansfield Town i Cheltenham Town, som måste vänta ännu längre på sin första hemmaseger i kampanjen. Här är våra spelarbetyg från spelet.

Stags stark start

Mansfield verkade tidigt visa den överlägsna kvaliteten och de tog ledningen redan i den sjunde minuten. Mal Benning, som utan tvekan har varit en av de bästa vänsterbackarna i League Two under de senaste fyra åren, levererade en peach of a cross från djupet:Tyler Walker gjorde det bästa av det med en instinktiv blick in i det bortre hörnet. Det målet antydde en potentiellt dominerande prestation från David Flitcrofts sida, så Cheltenham-fans kan ta stor uppmuntran från deras sidas extremt pigga svar.

Försvarare på offensiven

Cheltenhams spelplan i öppet spel var långa bollar till Luke Varney, vars vilja att duellera aggressivt med Matt Preston och andra skapade extra utrymme för den silkeslena Jacob Maddox och den atletiske Ryan Broom. Fastän, det var försvarare som gjorde det talande:efter den imponerande Chris Husseys hörna, Chris Clements satte upp Ben Tozer för att elda hem. Tozer, en mittfältare av yrke, hade ställts i mitten av ett tremannaförsvar, men han gjorde lika stor inverkan i motståndarstraffområdet som hans eget. Den före detta Newport-mannen blev leverantör sent under första halvlek, korsning för den luftmässigt dominerande Will Boyle för att leda Robins i ledningen.

Robins löser sig

När man försvarar en ledning i andra halvlek, speciellt en ettmålsledning mot dyrt sammansatt motstånd, många League Two-lag skulle ha hållit 11 man i sin defensiva tredje och bjudit in press. Istället, vad Cheltenham gjorde mycket bra var att stänga Mansfield även i djupa områden, för att göra det så svårt för dem som möjligt att få sina leveranser i lådan. Varje spelare spelade sin roll i ett system som i stort sett var mycket framgångsrikt, Mansfield skapade nästan inga chanser i den andra perioden och inte träffade målet mer än två gånger.

Walker levererar hjärtesorgen

Den utlånade Nottingham Forest var inte särskilt iögonfallande i öppet spel; under stora delar av tävlingen drevs han framgångsrikt till vida områden. Dock, en spelare som har visat lovande på mästerskapsnivå så sent som förra säsongen var sannolikt alltid att ha kvalitet för att sätta en talande prägel på spelet. Det visade sig i den tredje minuten av stopptid, när han knackade hem från nära håll.

Medelmåttig Mansfield

Oavgjort betyder att Mansfield Town fortfarande bara har förlorat en gång den här säsongen och att de förblir obesegrade på vägen, men deras rekord på 10 oavgjorda av 16 är knappast något att sträva efter – särskilt med på pappret en av divisionens starkaste trupper. David Flitcroft, som har vunnit befordran från denna nivå med Bury, är helt klart en passionerad chef, men hans sida saknade lugn i besittning och ibland förtroende för sin spelplan. Av den anledningen, John och Carolyn Radford skulle ha rätt att ifrågasätta om de får tillräckligt mycket för pengarna.

Ett litet steg framåt för Cheltenham

Walkers mål betyder också att Cheltenham ännu inte har vunnit på hemmaplan – och ändå inte vinner i ligan under Michael Duffs handledning. Det är två stora psykologiska hinder och i båda bemärkelserna, att hålla ut i ytterligare två minuter hade gett ett välbehövligt skott i armen. När det gäller spelplanen, det var mycket som Michael Duff och hans tränarteam fick rätt på och prestationen var utan tvekan en av en sida som har fullt stöd för sin manager. Replikera den prestandan mot lag som inte har en finalist på mästerskapsnivå och resultaten bör förbättras.