Newcastle 4-1 Preston spelarbetyg:Hayden imponerar

Rafa firar – mirror.co.uk

Newcastle säkrade uppflyttning till Premier League med en 4-1-seger över Preston North End. Trots en tight första halvlek där Jordan Hugill avbröt Ayoze Perez's öppnare, Christian Atsu satte värdarna tillbaka framför och de tog kontrollen, hjälpt av Paul Gallaghers röda kort. Men hur bedömde spelarna i båda lagen?

Newcastle United

Rob Elliott – Skulle vara orättvist att skylla honom för Hugills mål och han nekade Johnson en-mot-en ögonblick innan. 7

Vurnon Anita – Lämnade för mycket utrymme bakom sig för Barkhuizen att utnyttja, en touch tur att Preston inte riktade sin flank oftare. Överlappade bra andra halvlek. 4
Jamaal Lascelles – hans obeslutsamma positionering bidrog till Johnsons chans och kort därefter, Prestons utjämnare. Förde ut bollen ur försvaret mycket. 6
Ciaran Clark – klippte bort saker och gjorde de enkla sakerna bra. 8
Paul Dummett – visade klurighet ur besittning, men inte typen som erbjuder sin sidobredd eller ett utlopp med bollen. 6

Isaac Hayden – en dynamisk föreställning av smart rörelse. Vann en tackling innan han spelade ett genomspel för det andra målet och ett skott som vann straffen för det tredje. 8
Jonjo Shelvey – växte in i matchen efter en långsam start. Den enda spelaren som är villig att byta spel över mer än 10 yards. 7

Matt Ritchie – Newcastles mest uppfinningsrika spelare i den sista tredjedelen. Tog sin straff bra och förtjänade målet. 9
Ayoze Perez – visade bra reaktioner för två enkla avslut, men var inte som bäst innan det röda kortet. 6
Christian Atsu – en underväldigande föreställning i första halvlek, men han tog självförtroende från sitt mål. 6

Aleksandar Mitrovic – pressade bra, fick assisten till Atsus öppnare och hade lite otur att inte göra mål. Bör inte kritiseras för sin prestation. 7

Yoann Gouffran (på 68)
Jack Colback (på 76)
Daryl Murphy (83)

Preston North End

Chris Maxwell – led av en skakig start och kunde ha behärskat sitt område bättre. Nerverna fick honom. 2

Tyias Browning – En mittback genom att spela på högerbacken och det visade sig. 3
Andy Boyle – anständiga första 45 minuter, men hans prestationsnivå sjönk efter Atsus mål. 4
Paul Huntington – tvingade fram en räddning från Elliott från McGeadys leverans, men bevisade inte precis en poäng på sin gamla stampplats. 3
Tommy Spurr – halkade omkull när Ritchie tog sig an vid ett eller två tillfällen. Greg Cunningham kan ha gjort ett bättre jobb. 2

Alan Browne – jobbade hårt i första halvlek men saknade den aggression som Ben Pearson kunde ha erbjudit. 4
Paul Gallagher – var i defensiv trea mycket av tiden men när han fick chansen att leverera fasta mål, han kunde inte producera den kvalitet vi har sett från honom under säsonger som gått. 3
Daniel Johnson – kunde ha gjort det bättre en-mot-en. Jobbade hårt i första halvlek men trött efteråt. 3

Aidan McGeady – backade Dummett för att minska utrymmet för Atsu, när han behövdes längre upp på planen för att stötta Hugill. Hyfsad leverans för Huntingtons header. 4
Jordan Hugill – kom till liv i rutan för sin kvittering. Vann inledande höga bollar men led av bristande stöd. 6
Tom Barkhuizen – hans snabba spel för kvitteringen var så imponerande, vissa fans kanske ville ha honom i en anfallsposition oftare. 6