Wolves 1-2 Birmingham spelarbetyg:Davis hemsöker Molineux

Gardner och Davis firar Blues andra

Mål från Maikel Kieftenbeld och David Davis gjorde att Birmingham vann med 2-1 borta mot sina West Midland-rivaler, Wolverhampton Wanderers. Men hur bedömde spelarna i båda lagen?

Wolverhampton Wanderers

Carl Ikeme – spelade bollen till Kieftenbelds öppnare. Att släppa efter kanske de enda två skotten på mål speglar inte bra. 2

Conor Coady – som central mittfältare till sin handel, Coady såg inte bekväm ut. Jobbade hårt men hans fördelning var dålig. 4
Danny Batth – kämpade för att hålla tillbaka Adams och kunde ha gjort det bättre med två nick från Prices setspel. 3
Richard Stearman – dominerade Adams under de första 20 minuterna genom att attackera bollen tidigt. Efteråt, mittbacken gjorde lite för att rättfärdiga Lamberts tro på honom framför Kortney Hause. 4
Matt Doherty – såg trög ut och tog dåliga beslut i besittning. Båda Birminghams mål kom från spel på hans sida. 2

Jack Price – några anständiga leveranser av fast material men för förutsägbara i besittning. En hårt arbetande men begränsad sidopasseringshandlare. 4
George Saville – ett och annat bra täckande arbete var det enda han erbjöd ett stillastående Wolves-mittfält. Med rätta avtagen i paus. 2

Helder Costa – hade tidigt massor av utrymme som han inte kunde dra nytta av. Jobbigare i andra halvlek och skapade två chanser för Dicko, varav en resulterade i målet. 7
Dave Edwards – saknade tempo, men fick inte hjälp av lagkamrater som inte hade uppfinningsrikedomen att plocka ut de bra löpningarna han gjorde. 4
Andreas Weimann – anonym genomgående. Alla snabba utbrott avbröts genom slösaktig korsning eller skjutning - inte för att de två kunde särskiljas. 2
Jon Dadi Bödvarsson – matade på rester i första halvlek men jobbade hårt och vann frisparkar. Det passade honom bättre att vara den osjälviska löparen då, än under andra halvlek då hans uppgift var att sätta pricken över i, som han inte kunde tillhandahålla. 5

Nouha Dicko (på 45) – gav den råa takten och kraften för att tänja på gästförsvaret. Hans nick från nära håll tvingade fram en bra räddning från Kuszczak innan hans mål. Det är förvånande att Lambert inte gjorde fler byten. 7

Birmingham City

Tomasz Kuszczak – oprövad i första halvlek på grund av motståndarbrist på kvalitet. Gjorde ett par bra stopp efter pausen. 6

Josh Dacres-Cogley – som en offensiv högerback, naturligtvis såg han lite naiv ut tidigt och blev bokad. Växte in i rollen under krävande omständigheter. 6
Ryan Shotton – tvingades ibland till breda ytor i första halvlek och fick en varning. Gjorde några bra defensiva nickmål efter paus. 7
Paul Robinson – stod på sig defensivt och var väl skyddad före pausen, men hans utvisning i andra halvlek tillät Wolves att komma in igen. 4

Emilio Nsue – såg sitt skott från nära håll avledas bakom i första halvlek. Hade bra stunder, men också dåliga, ge bort bollen för Wolves mål. Flyttade inuti mer än nödvändigt med fyra centrala mittfältare på planen. 5
Robert Tesche – en stadig närvaro på mittfältet. Visade lite förnyad disciplin i sitt spel, även om hans långdistansskytte har varit bättre. 6
Maikel Kieftenbeld – förutsåg allt, inklusive målvaktens spill för öppnaren. 8
Cheick Keita – några fina detaljer och såg bättre defensivt ut än vanligt. Har bidragit mer framåt i tidigare matcher, men hans klokare tillvägagångssätt denna gång säkerställde att eventuella eskapader inte hindrade försvaret. 7

Craig Gardner – visade ledarskap för att ta ut spelarna på en måltid, uppmuntrade dem sedan när han lämnade fältet. Var involverad i Birminghams bättre anfallsspel och kan bli en nyckelfigur under de kommande veckorna. 7
David Davis – tog sitt mål bra och kämpade för allt på mittfältet. Verkar njuta av att möta sina gamla arbetsgivare. 8
Che Adams – arbetade hårt isolerat. Som hjälpanfallare med begränsat stöd i ett lag som spelade andra halvlek med 10 man, han såg inte malplacerad ut – men var inte tillräckligt involverad för att motivera ett betyg över standard. 5

Krystian Bielik (på 55) – placerade sig utmärkt på mittbacken. Gjorde några avgörande block trots att han fick en mindre knock. 8