Aston Villa 2-2 Sheffield United Spelarbetyg:Imponerande Lundstram

Don draws Blades nivå – bbc.co.uk

Aston Villa gjorde oavgjort 2-2 mot Sheffield United när Clayton Donaldsons första halvlek gjorde oavgjort tidiga mål från Albert Adomah och Mile Jedinak. Här är våra spelarbetyg från ett spel som visade upp mästerskapsfotboll när den är som bäst, men lyfte också fram brister på båda sidor.

Aston Villa

Sam Johnstone – det skulle vara svårt att skylla på honom för mycket för det första målet eftersom han skulle ha blivit kritiserad om han inte snävat vinkeln för Donaldson. Släpp bollen genom benen för det andra målet, men gjorde åtminstone bra för att stoppa Lundstram och Duffys fasta skott. 4

Ahmed Elmohamady – visade blixtar på vad han kunde göra, länkade bra till Snodgrass i de tidiga stadierna och satte in det udda bra krysset. Har dock inte tempot för att komma till byline, vilket man kanske skulle vilja att den moderna backen ska göra. 6
James Chester – för en spelare som vanligtvis är lugn under press, Chester tvingades på ett okarakteristiskt sätt in i en säkerhetsförst mentalitet, speciellt i första halvlek. Dock, han kunde inte klandras för något av målen. 5
Mile Jedinak – headade in premiären, men tappade Donaldson för Sheffield Uniteds första mål och gjorde en fruktansvärt mjuk bakåtpassning som ledde till deras andra. I rättvisans namn till Aussie, han är ingen mittback. 2
Neil Taylor – såg tidigt ut full av självförtroende och spelade en eller två positiva framåtpassningar som hittade Adomah. Efter det, han verkade tappa sitt självförtroende och började spela det baklänges – måste lita mer på sig själv på bollen. 4

Conor Hourihane – bytte spel bra i andra halvlek, när han fick stort utrymme och utgjorde ett hot från fasta mål. Ibland sviker han sig själv med sin ovilja att använda sin högra fot. 6
Glenn Whelan – kontrollerade saker tidigt men tappade lite inflytande efter det. Passade bollen för långsamt i andra halvlek, när hans defensiva egenskaper inte behövdes så mycket. 3

Robert Snodgrass – länkade bra ihop med Elmohamady tidigt och levererade frisparken till det andra målet. Ibland kändes det som att Villa kunde klara sig med lite bredd:ex-Hull-mannen såg alltid ut att skära inuti. 7
Jack Grealish – imponerande under Villas kontrollerade trollformler, visar bra rörelse och energi. Skyldig för att hålla i bollen för länge ibland men plockade ut några underbara passningar till breda ytor. 8
Albert Adomah – såg tidigt ut som ett rejält hot med sina löpningar längs vänster och stack undan den tredje minutensstraffet kyligt. Kan ha gjort mer i andra halvlek men hade fortfarande sina ögonblick, snävt bred på bakstolpen och sätter ett eller två anständiga kryss. 6

Keinan Davis – inte individuellt iögonfallande, men när han spelar ser andra spelare bättre ut på grund av hans förmåga att hålla i bollen i bra områden. Vann den tidiga straffen. 7

Ritchie De Laet (på 59) – gjorde ett eller två imponerande löpningar ner till höger, skapa utrymme för Elmohamady att korsa. 6
Gabriel Agbonlahor (på 73) – användes som målman i slutskedet trots att han inte hade styrkorna för att göra den rollen. 3
Scott Hogan (på 73) – kunde inte visa sina tjuvjaktinstinkter på grund av den begränsade besittning Villa hade i den sista tredjedelen efter att han kom in. 4

Sheffield United

Simon Moore – kan inte klandras för att ha medgett från platsen, även om han kanske hade varit mer befallande för det andra målet från frisparken. Testades bara en gång därefter. 4

Cameron Carter-Vickers – kan ha kommit närmare Jedinak för det andra målet, även om han efter det förbättrade sig avsevärt och såg stark ut i andra halvlek. 5
Richard Stearman – gav bort den tredje minutens straff och var delvis skyldig till det andra målet. Kanske turen att vara kvar i startelvan på Jake Wrights bekostnad. 2
Jack O’Connell – inte riktigt så många överbelastningslopp som vi vanligtvis förväntar oss av honom, delvis på grund av tävlingens karaktär, men han gjorde en solid defensiv prestation. 6

George Baldock – sköt fram lite för lätt tidigt och gav plats åt Adomah. Flyttade över till vänster vid ett tillfälle för att lägga in ett farligt kryss för Clarke strax efter timmen, men ibland behövde han lägga till intelligens till sin otvivelaktiga energi. 4
Chris Basham – vad han kanske saknade i form av naturligt tempo och förmåga, han kompenserade genom att ha ett lejons hjärta, symboliseras av den viljan att blockera Whelans giftiga drift där det gjorde ont. Inte särskilt omtyckt av Holte Enders men det är bara för att de insåg att det här är någon som ville vinna till varje pris. 7
John Lundstram – mer tekniskt förfinad än Basham och på något sätt, det var synd att vi inte såg det i trollformler när Blades sjönk djupt. Spelade en utmärkt boll över toppen för Donaldsons första mål och i frånvaro av Coutts och Fleck, han slog till under hans lags 30-minutersperiod av dominans i första halvlek. 7
Enda Stevens – kämpade för att hantera Snodgrass och Elmohamadys kombinationsspel tidigt, hade sedan problem med De Laet vid tillfällen under den senaste halvtimmen. Använde bollen tillräckligt bra när Blades hade bollinnehav men kunde ha klarat sig med mer fart i andra skeden. 4

Mark Duffy – växte i inflytande under första halvlek, komma in i fickor av utrymme framför mittbackarna och trä subtila genombollar till Clarke och Donaldson. Såg en långskytt räddad tidigt i andra halvlek, men kämpade när hans uppdrag blev av motanfallskaraktär. 6

Clayton Donaldson – pressade mittbackarna under hela första halvlek, när han var ett ständigt hot. Den ex-Birmingham-mannen förtjänade sitt stöd, till stor förtret för hemmafans, men trött lite innan han lämnade den 74:e minuten. 8
Leon Clarke – en villig löpare som pressade bra, men mannen som har gjort 10 poäng på sina senaste sju var förvånansvärt tyst när han fick bollen i den sista tredjedelen. Headade en vänsterkant bredvid bortre stolpen strax efter timmesstrecket. 5

Samir Carruthers (73) – det faktum att han ersatte Duffy, snarare än Basham eller Lundstram, antyder att Chris Wilder var nöjd med en poäng och mittfältarens brist på ambition under sin korta tid på planen förstärker det. 5
Billy Sharp (på 74) – som en något ur form anfallare, han kan ha fått en spark av Donaldsons målskyttar. Blade från födseln gav allt men led av brist på stöd. 4