Blackburn Rovers 1-1 Aston Villa Spelarbetyg:Majestic Mulgrew

Vilket jobb Mogga har gjort på Ewood Park! – skysports.com

Conor Hourihanes frispark vid skadetid innebar att en jämn match mellan Blackburn Rovers och Aston Villa slutade oavgjort 1-1. Här är våra spelarbetyg från spelet.

Blackburn Rovers

David Raya – målvakten, som presterade bra i League One förra säsongen, var inte överarbetad – hans andra halvlek räddningar från Jedinak och Abraham var enkla sådana – men kunde inte ha gjort så mycket åt Hourihanes frispark vid skadetid. 6

Ryan Nyambe – akademikandidaten gick in i säsongen med lite arbete att göra för att övertyga några fans om att han kan vara en stark artist på den här nivån, men den energiske högerbacken har hittills anpassat sig bra och han såg inte malplacerad ut här. 6
Charlie Mulgrew – den före detta keltiske mannen är underbart begåvad i besittning och det återspeglades inte bara i hans distribution, men också i hans kors och dödspel, en av de sistnämnda skulle ha satt upp öppnaren men för en tveksam offsideflagga. Det kan inte finnas för många fler mittbackar i England som bidrar framåt på så många olika sätt. 8
Darragh Lenihan – försvarade sig bra tidigt och nickade bredvid den bakre stolpen från en frispark strax efter kvarten. Efter att ha börjat som en tufftacklande mittfältare, han har verkligen tillämpat den aggressionen som mittback. 7
Amari Bell – vänsterbacken fick inte riktigt den anfallslicens han gillar under den första timmen, men fick det när Williams kom på för att låta honom gå till back, vinna en hörna inom några sekunder efter bytet och hjälpa sin sida att pressa. 6

Corry Evans – satte in en eller två smart-tajmade utmaningar i första halvlek och förnekade Grealishs hot effektivt; hans bidrag var inte iögonfallande, men nyttigt ändå. 6
Richie Smallwood – mittfältaren, en stor del av Blackburns marknadsföringskampanj, var väldigt snabb på andrabollar och gjorde de enkla sakerna bra. Som sagt, han hade turen att inte släppa in en straff strax före halvtimmen för en foul på McGinn. 7
Elliott Bennett – verktygsmannen placerad på höger sida av mittfältet; även om det inte är lika spännande som Armstrong på andra sidan, han gjorde precis som ett viktigt jobb för att hjälpa Smallwood och Evans, ibland tvingar Taylor tillbaka med sina osjälviska löpningar. 6
Bradley Dack – orsakade problem med sina leveranser och gjorde nästan ett viktigt bidrag genom att komma på slutet av en från Mulgrew; hans nick från en frispark blev dock tveksamt dömd för offside. Den anfallande mittfältaren hade kanske en tuffare andra halvlek men fick sitt mål så småningom genom att vända hem Grahams insats sent. Rovers-fans var glada över att se Dack tillbaka tillgänglig och den här matchen visade varför. 8

Adam Armstrong – forwarden har visat massor av kvalitet på den här nivån och det fanns tillfällen då han slog skräck i Hutton till vänster. Likväl, hans reaktion på att förlora bollen var kanske en smula tveksam vid ett eller två tillfällen innan han togs av i den andra perioden. 5
Danny Graham – en relativt lugn eftermiddag överlag, men anfallaren kom över trumf vid ett avgörande ögonblick, arbetade tålmodigt med vinkeln för sitt skott i den 77:e minuten som Dack vände hem. 6

Ben Brereton (på 58) – erbjöd bra rörelser när han kom från bänken och hjälpte Graham att ockupera mittbackar. 7
Harrison Reed (på 67) – mittfältaren kombinerade energi med en sammetskänsla som bidrog till målet, men han gav också bort frisparken som ledde till kvitteringen och sköt över från 18-yardlinjen i dödsögonblicken. 6
Derrick Williams (på 73) – bytet till en backtrea hjälpte Rovers och Williams att sätta in fint in i försvaret, visar intelligens i besittning. 7

Aston Villa

Orjan Nyland – utan tvekan hans bästa räddning kom från hans egen spelare, Tuanzebe inom kvarten. Bekvämt höll Mulgrews frispark strax efter en halvtimme, även om han spillde ut ytterligare en från skotten senare för att kanske lyfta fram hans benägenhet för en clanger. Kunde dock inte ha gjort så mycket åt Dacks mål. 6

Alan Hutton – såg inte bekväm ut mot Armstrong tidigt, han erbjöd inte heller tempot och drivkraften på den motsatta halvan för att skapa utrymme för Elmohamady att leverera som, kanske, den nu utlånade Ritchie De Laet kan ha gjort. Hans önskan gick inte att ifrågasätta men Villa behöver mer från sin högerback. 4
Axel Tuanzebe – fick utstå en blandad period tidigt, när han vände sig bakom ett besvärligt kors bakom, men efter den resulterande hörnan nickade han Mulgrews inlägg mot sitt eget mål, hans rodnar skonas endast av Nyland. Mittbacken kan göra en del av det iögonfallande, sista skottet försvarar bra men ändå lika, det finns en brist på mognad kring hans spel vilket kan vara problematiskt i John Terrys frånvaro. 5
James Chester – walesaren såg mer ut som sitt jag 2017-18 här, visar det lugn i trånga områden som han blev känd för förra mandatperioden. Efter en ovanligt dålig start, den här föreställningen ger ex-Hull-mannen något att bygga vidare på. 8
Neil Taylor – i första halvlek, han behandlade alltid bollen som en varm potatis, gå baklänges snabbt istället för att försöka göra något positivt med det. Men i andra halvlek tog han inte bara bättre positioner, han visade också mer positivitet med bollen; utan att kunna attackera på utsidan, han tog initiativet att skära insidan för ett skott vid ett tillfälle. 6

Ahmed Elmohamady – spelade på högerkanten, Det fanns tillfällen då Elmohamady nästan var för långt upp på planen. Han kommer inte att erbjuda någon dragkraft i den sista tredjedelen och kan ha varit bättre lämpad för en djupare roll som gör att han kan svänga in kryss från djupet. Försvarade sig bra men måste användas bättre. 5
Mile Jedinak – den typ av spelare som ibland missar sin första utmaning men hans uthållighet gör att han kan ta igen mark; denna prestation visade att egenskapen bäst tjänas inte på hans tidigare position som mittback utan på mittfältet, där han har försäkringen av försvarare bakom sig för att minska risken för att ett initialt fel blir kostsamt. 6
John McGinn – började matchen bra genom att visa klass i bollinnehav, även om det inte alltid fanns antalet kroppar i lådan för att han skulle kunna lansera en av sina vanliga leveranser. Otur att inte vinna en straff men strax före halvtimmesstrecket och såg ljust ut för perioder av den andra perioden, även om han inte var ett konstant inflytande på förfarandet. 7
Albert Adomah – försökte alltid komma till bakre stolpen från Elmohamadys kryss och krama om sidlinjen; ibland kan detta ge Villa bredd men det lämnade dem lika lite män i rutan. Täckte Taylor väl när han blev ombedd att göra det. 5

Jack Grealish – spelföraren har varit nyckeln till Villas anfallsspel under de senaste sex månaderna och det var fallet här igen, speciellt i andra halvlek, när han lyckades knyta an till anfallaren och hitta luckor bakom Blackburns mittfält. Han måste vara i dessa områden snarare än sin egen hälft, speciellt med tanke på att mittfältarna bakom honom inte kommer in i boxen så mycket. 6
Tammy Abraham – det är viktigt i ett Steve Bruce-system att huvudanfallaren njuter av fysiska dueller och Abraham ser ut som en bra värvning i det avseendet, speciellt i andra halvlek när mittfältet kom närmare honom. Hade ett par chanser i andra perioden som han kanske hade gjort bättre ifrån sig. 6

Jonathan Kodjia (på 69) – visade att han kan ge Abraham det nödvändiga stödet om Bruce är glad över att spela de två tillsammans, även om varje permanent byte skulle skapa problem inom andra områden. 7
Conor Hourihane (på 77) – irländaren har alltid haft förmågan att göra avgörande bidrag till matcher och det visade sig igen med en underbar frispark under skadetid som fick Villa ta en poäng. 9
Yannick Bolasie (på 77) – gjorde några hotfulla körningar längs rätt kanal och ser redan potentiellt ut som en tillgång på den här nivån. 7