Ryska hockeylaget förstör Turkiet med 42-0 i 2017 European Youth Olympic Festival

42-0 låter som resultatet av en utblåsningsfotbollsmatch, men det var den sista sammanräkningen av den inledande hockeymatchen i Europeiska ungdoms-OS-festivalen 2017. Det stämmer, en hockeymatch.

RELATERAT: Columbus Blue Jackets tränare John Tortorella säger att LeBron James inte kunde spela hockey

Under måndagens match besegrade Ryssland Turkiet i en av de värsta avblåsningarna i sportens historia. På alla nivåer har rysk hockey alltid varit dominerande, men på bara tre 20-minutersperioder förstörde deras OS-ungdomslag totalt sina turkiska motståndare.

Ställningen efter första perioden var 15-0. Efter andra perioden stod det 27-0. Ryssland lade till ytterligare 15 mål i det tredje och gjorde 42-0. Den ryske målvakten Makar Chufarov tilldelades spelets spelare.

Utblåsningen var särskilt förödmjukande för Turkiet, eftersom festivalen hålls i den nordöstra turkiska staden Erzurum. Men det turkiska hockeyförbundets president Bulent Akay gav rimliga skäl till varför poängen var så skev. Enligt Hurriyet Daily News,  sa han, "Det här är första gången som laget spelar mot en världsjätte. De här killarna är framtidens landslag.” Han noterade också att 87 000 barn spelar hockey i Ryssland, medan endast 579 spelar i Turkiet.

Du kan se hela matchen nedan om du orkar. Du kan klicka på nästan när som helst i spelet och se Ryssland göra mål.

Det här var åtminstone inte den värsta förlusten i hockey genom tiderna. 2008 besegrade Slovakiens damhockeylag Bulgarien med 82-0.

[Ryska hockeylaget förstör Turkiet med 42-0 i 2017 European Youth Olympic Festival: https://sv.sportsfitness.win/Sport/HOCKEY/1012051481.html ]