Oavsett om du är ett upphetsat fan som är redo att besöka ditt favoritlag eller en bekymrad förälder som är orolig för att du kanske inte kan ta dig till dina barns basketmatch...

I det här inlägget kommer vi att gå över den genomsnittliga längden av ett spel på alla olika nivåer av basket, inklusive ungdomsligorna, gymnasium, högskola, FIBA och slutligen NBA.

4.373c9.372 4.373c9.372 4.373c9.372 Innehållsförteckning Hur lång är ett ungdomsbasketspel? Hur lång är en basketmatch på gymnasiet? Hur lång är en college basketmatch? Hur länge är ett NBA-spel? Hur länge är ett WNBA-spel? Hur långt är ett FIBA-spel?

Den vanligaste spellängden är fyra 8-minuterskvartar.

Även om det kan verka som en lång tid för unga basketspelare, de flesta ligor kör klockan kontinuerligt, med det enda avbrottet från timeouts och slutet av kvartalet.

Det finns också en snabb fem minuters paus efter den andra kvarten för halvtid.

Hur lång är en basketmatch på gymnasiet?

Överraskande nog, high school basketmatcher är ganska lika ungdomsspel.

De har fyra fjärdedelar som alla är 8 minuter långa, med den totala speltiden som varar cirka 1,5 timmar.

(Junior varsity-spel tenderar att vara lite annorlunda än så. De är fortfarande fyra fjärdedelar, men varje kvart består av bara sex minuter istället för åtta, vilket gör matcherna cirka tjugo minuter snabbare.)

Gymnasietränare får 5 timeouts... 3x full timeout och 2x 30 sekunders timeout.

Den faktiska längden på spelet varierar beroende på hur nära poängen är, antalet anropade regelbrott, och hur många timeouts som användes.

De flesta gymnasieskolor har också barmhärtighetsregeln implementerad, som förvandlar standardspelklockan till en konstant löpande klocka om ett lag hoppar ut till en stor ledning.

Det finns vissa stater som håller barmhärtighetsregeln på cirka 30 poäng medan andra har den högre.

Om barmhärtighetsregeln aktiveras och den löpande klockan startar, spelet kommer att sluta mycket snabbare än om klockan stannade ofta under hela matchen.

Hur lång är en college basketmatch?

NCAA sätter collegebasketmatcher på 40 minuter för både herr- och damligorna.

NCAA basketmatcher för kvinnor är uppdelade i 4x 10-minuterskvartal och matcher varar ofta runt 2 timmar totalt.

NCAA basketmatcher för män är uppdelade i 2x 20-minutershalvor och varar ofta mellan 2 och 2,5 timmar totalt.

Den främsta anledningen till den ökade totala tiden från herr till dam är att halvlek ger lagen mer tid att ta på sig fouls och sätta motståndarlaget i bonus.

Frikast är intuitivt tidskrävande eftersom spelklockan stoppas och kan ibland drastiskt förlänga spelets längd.

När halvlek spelas, det finns mer tid för ett lag att nå tröskeln för 7 foul, vilket ger en långsammare avslutning på varje halvlek.

NCAA har en inspelningsklocka på :30 sekunder och har nyligen implementerat videouppspelning som kan förlänga tiden på grund av hur lång tid uppspelningen tar.

Hur länge är ett NBA-spel?

Nu är vi uppe i proffsligorna...

NBA-spel har 4x 12 minuters kvart på totalt 48 minuter, med 5 minuters förlängning vid behov.

Hela evenemanget kan ta mellan 2 - 3 timmar.

Längden på en enskild tävling kan påverkas av många faktorer, som speltempo, totala fouls kallas, recensioner i spelet, timeouts, och potentialen för övertid.

På grund av NBA:s popularitet, media driver vissa aspekter av spelet, vilket innebär en längre halvtid (15 minuter), och ytterligare mediatimeout.

Varje lag får totalt 7 timeouts, varje 1:15-sekunders längd, att använda under hela spelet, vilket definitivt bidrar till spelets totala längd.

På senare år har tillägget av videorepris har också haft en enorm inverkan på spelets längd, speciellt de senaste minuterna.

Roligt faktum:The längsta NBA-matchen någonsin spelades den 6 januari, 1951 när Indianapolis Olympians slog Rochester Royals. Den här matchen gick otroliga 6 förlängningar med totalt 78 minuters faktisk speltid. Förvånande, det totala resultatet för matchen var bara 75-73, vilken annorlunda NBA det var 1951.

Hur länge är ett WNBA-spel?

WNBA-spel har 4x 10 minuters kvart på totalt 40 minuter, med 5 minuters förlängning vid behov.

Förutom längden på kvarten, WNBA och NBA har många likheter i sin regelstruktur, speciellt i spellängden.

Skottklockan i WNBA är också inställd på 24 sekunder och halvtid är också 15 minuter.

WNBA-spel tar cirka 2 timmar att slutföra med tanke på den förkortade kvartslängden.

Hur långt är ett FIBA-spel?

Liknar WNBA...

FIBA-spel har 4x 10 minuters kvart på totalt 40 minuter, med 5 minuters förlängning vid behov.

När det gäller realtid, dessa spel tar vanligtvis cirka två timmar att slutföra.

De har en standard 24-sekunders skottklocka för att hålla spelet igång hela tiden tillsammans med en paus i halvtid på 15 minuter mellan den andra och tredje fjärdedelen av action.

De tillåts bara fem timeouts under hela spelet, lite mindre jämfört med andra ligor runt om i världen vilket bidrar till de snabbare spelen.

Slutsats

Som du kan se, många variabler spelar en roll för att bestämma längden på en basketmatch.

Ungdomsspelare kanske bara spenderar totalt 32 minuter på banan (med en kontinuerlig klocka), medan NBA sträcker ut tiden hela vägen ut till 48 minuter per match.

De som undrar, "hur lång är en basketmatch?" nu har deras fråga besvarats!