Cheltenham v Yeovil:Johnson möter sin gamla klubb

Johnson tillbringade 7 år tillsammans på Yeovil

Cheltenham Towns senaste League Two-kampanj den 14/15 slutade med nedflyttning och klubben står inför en kamp för att undvika samma öde.

Det finns nog som talar för att stämningen i lägret och arbetstakten bland spelarna inte är lika dålig som den var för två år sedan. Statistik över förväntade mål, särskilt från den första halvan av kampanjen, föreslå resultat magprestationer.

De såg dåliga ut i den första halvleken i Notts County och förlorade med 2-1, trots en förbättring efter intervallet. De lyckades inte få en poäng på Stevenage, trots att han spelade den sista kvarten av matchen på Lamex med manövertag. De släppte sedan in en sista flämtningsutjämning för att neka dem en ovärderlig vinst över Newport.

Robins har oavgjort delad 2:a flest matcher i divisionen med 11 och bara två av deras senaste 11 matcher har slutat med en förlust med mer än ett mål. När de blev nedflyttade 14/15, de förlorade ofta matcher utan att kämpa.

Ett av problemen det året dock, var frekventa förändringar i taktik och personal, något som Gary Johnson har kritiserats för denna term. Han förhördes på liknande grunder under de senare stadierna av sin tjänstgöring på Yeovil, även om skador inte hjälpte då.

Johnson möter sin tidigare klubb, Yeovil Town, som för närvarande har sämre målrekord (33) än Cheltenham (34) men sitter sex platser högre. Sedan han slog Crawley med 5-0 i början av december, Darren Ways sida har varit i liknande form som Robins. I de efterföljande 11 matcherna, de gjorde bara nio mål med samma antal poäng, också lyckligtvis samma poängavstånd de är från de två nedersta.

Glovers nekades seger över Cambridge i mitten av veckan genom en kvittering i den 89:e minuten. De har släppt in sex av sina senaste nio mål under de sista 15 minuterna av matcherna, vilket tyder på att fitness har varit ett problem, liksom frånvaron av en klinisk målskytt.

Det har varit problematiskt sedan den vinnande kampanjen under Johnson, när Paddy Madden sköt dem till mästerskapet. Madden med 22 mål och James Hayter med 14 mål under 12/13 var de sista spelarna som gjorde fler än 10 mål på en säsong för Glovers. Under de efterföljande tre säsongerna, kvicksilverfigurer som Ishmael Miller, Gozie Ugwu och Ryan Bird har visat blixtar av löfte men ingen startade mer än 21 matcher.

Det här året, Anfallsnyckelfigurer är fortfarande bristfälliga:Ryan Hedges och Otis Khan är deras främsta bidragsgivare med nio mål emellan men båda är för närvarande borta från skada.

Dessa klubbar är mer enade än de har varit under tidigare nedflyttningskampanjer, men båda måste börja visa viss kvalitet.

Fotbollslabbets dom: 1-1