Wigan v Bristol City:kampen om mål

Tomlin har sett bättre dagar

Hur Bristol City inte slog Burton Albion i lördags är någons gissning.

Lee Tomlins volley träffade ribban i en snabb start innan Joe Bryans skott fumlade runt stolpen av Burtons målvakt. Lee Tomlin sprängde en straff över ribban i andra halvlek och även om Aaron Wilbrahams nick hittade nätet, det uteslöts för knuffande. Sent, en scramble i Brewers goalmouth gav tre mållinjeavslut.

Lloyd Dyer borde ha gjort mål från öppet mål för Burton men Bristol City dominerade statistiken om bollinnehav, skott på eller utanför mål och skapade chanser. Wigan lyckades inte heller göra mål mot en rival för nedflyttning förra veckan, förlorade med 1-0 mot Blackburn. Problemet för Latics var inte så mycket dålig avslutning som brist på kreativitet och anfallsförmåga. Mittfältare gick inte fram för att stödja Omar Bogle, eller honom och Will Grigg när den senare kom.

Vi såg en förbättring i första halvlek av 1-0-vinsten i Birmingham, som såg dem skapa mer. De försvarade sin ledning rejält i andra halvlek tack vare fina prestationer från mittbackarna Jake Buxton och Dan Burn, som båda var inblandade i segermålet.

Men för att fortsätta denna körning, på West Lancashire-sidan måste ibland vara mer positiv. De har bara gjort tre mål under de senaste 6 matcherna – deras högst placerade motståndare vid den tiden var Preston. Bogle och den kreativa mittfältaren Sam Morsy gjorde rimliga effekter när de först kom till laget i januari, men de behöver framåt löpare runt sig. Bristol City ser ut att kunna skapa chanser, speciellt under den första halvan av matcherna. Dock, deras problem har varit en kombination av dålig kondition i de senare stadierna av matcher och svagheter i båda boxarna. Mittbacken Aden Flint har kämpat för att ta steget upp till Championship-nivå under de senaste 18 månaderna, men han är den enda spelaren som regelbundet spelar i ett ständigt föränderligt lag.

Bristol City är den mer kreativa sidan men förblir slösaktiga framför mål och har kapaciteten att implodera när som helst, medan Wigan kan hålla nollan men inte utgör ett tillräckligt hot. Båda lagen måste åtgärda dessa stora svagheter om de ska slå nedgången.