Manchester United 3-2 Southampton spelarbetyg:Gabbiadini lyser

Man United lyfter cupen

Ett Zlatan Ibrahimovic-stöd hjälpte Manchester United att lyfta EFL-cupen med en slumpmässig 3-2-seger över Southampton – men hur bedömde spelarna i båda lagen?

Manchester United

David De Gea – gjorde bra räddningar från Ward-Prowse och Tadic. Blev tagen med plattfot för Southamptons första mål men kunde ha gjort lite åt deras andra. 5

Antonio Valencia – alltför ofta ur position i första halvlek, ger Southampton utrymme bakom. Såg mer ut som hans rasande jag efter pausen. 5
Eric Bailly – kunde ha gjort mer för att stoppa inlägg från Southamptons vänstra sida och hans passning var ibland för direkt. Litade ofta på hans tempo för att komma i position. 4
Chris Smalling – visade mer positionell försiktighet än Bailly. Tog några bra beslut men vid andra tillfällen kunde han ha varit mer aggressiv. 5
Marcos Rojo – involverad i bra kombinationsspel för målet, men Soares och Ward-Prowse kom förbi honom för lätt ibland. 3

Ander Herrera – misslyckades med att hävda sig på spelet så mycket som vanligt, men fortfarande bidrog i matchavgörande ögonblick. Vann frisparken för Zlatans första mål och producerade ett fantastiskt kryss för sin vinnare. 6
Paul Pogba – var inte medveten om utrymmet framför försvaret i första halvlek. Hjälpt av skyddet av Carrick, han växte in i spelet mitt i andra. 4
Jesse Lingard – tog sitt mål snyggt och gjorde sina defensiva uppgifter bra, speciellt när de flyttades till höger för andra halvlek. Kunde ha gjort det bättre med några av sina chanser men otur att bli av. 7
Juan Mata – anonym i första halvlek och misslyckades ibland med att jaga tillbaka Bertrand. Verkar påverkad av personliga problem och togs av i halvtid. 4
Anthony Martial – utstod en lugn första halvlek, inte hjälpt av lagets bristande kontroll på mittfältet. Ett och annat imponerande åk efter paus. 4

Zlatan Ibrahimovic – bidrog lite... förutom hans curling frispark i första halvlek – oj, och hans nick för att vinna matchen sent. 7

Michael Carrick (45) – hans lugn och positionsmedvetenhet hjälpte United att få perioder av kontroll över andra halvlek. 8
Marcus Rashford (på 77)
Marouane Fellaini (på 90)

Southampton

Fraser Forster – även om kritiken av hans placering för det första målet kan vara lite hård, han räddade inte Southampton när de behövde honom. 4

Cedric Soares – gick framåt bra och skulle ha satt upp Gabbiadini för premiären om inte för offsideflaggan. Kunde ha försvarat Uniteds andra mål bättre. 7
Jack Stephens – turen att inte bli utvisad för en dubb-utmaning och delvis skyldig till båda Uniteds mål från öppet spel. Oerfarenhet visade sig vid det stora tillfället. 3
Maya Yoshida – misslyckades med att hålla Ibrahimovic tyst, men skapade en viktig utmaning på Lingard. 4
Ryan Bertrand – några utmärkta löpningar längs vänster gjorde honom nyckeln till hela Southamptons bra anfallsspel under första halvlek. Mindre äventyrlig efter pausen. 8

Oriol Romeu – fällde Herrera för Ibrahimovics frispark och borde ha spårat Lingard för det andra målet, men kunde ha löst sig själv när hans andra halvlek träffade träverket. 3
Steven Davis – en tyst och effektiv uppvisning i första halvlek, men tappade en del av greppet på mittfältet efter pausen. 5

James Ward-Prowse – gjorde ofta överlappande löpningar när Tadic eller Redmond plockade upp bollen framför försvaret och producerade några utmärkta leveranser. Tvingade fram en bra räddning i första halvlek från De Gea också. 8
Dusan Tadic – kom in i några bra lägen framför Uniteds försvar och var utmärkt i första halvlek. Blev något av en passagerare efter rasten och togs av. 6

Nathan Redmond – såg livlig ut i första halvlek. Orsakade problem både nere till vänster eller när Tadic passade in i en mer central roll. Hyfsad volley efter paus. 7
Manolas Gabbiadini – kände möjligheter med smart rörelse, som han gjorde för båda målen inklusive en prickskyttliknande andra. Kunde ha haft ett hattrick om hans öppnare var tilldelad och otur att bli av. 9