Sheff Utd 1-4 Leicester Spelarbetyg:Ulloa underskattad?

Slimani firar – leicestermercury.co.uk

En klinisk uppvisning i andra halvlek såg Leicester City gå in i den tredje omgången av ligacupen med en 4-1-seger på Sheffield United. Hur bedömde spelarna i båda lagen? Här är vår dom.

Sheffield United

Jake Eastwood – mötte bara ett skott på mål i första halvlek. Gjorde en bra räddning från Gray, men det var halvvägs genom en 15-minuters andra halvlek diskantsalva från Foxes. 4

George Baldock – gjorde några anständiga anfallslöpningar, men hans bristande defensiva medvetenhet var ett problem. Det gick ostraffat i första halvlek på grund av Leicesters slösaktiga skott, men han fick snart betala för att han inte lärde sig sina läxor. 3
Keiron Freeman – gjorde några bra överlappande löpningar, kombinerar med Baldock som om han var en annan högerback. Kanske gjorde detta Wilders män sårbara för utbrytningar. 4
Jake Wright – blockerade Kings skott i en stabil första halvlek, men led snart av bristande mittfältsskydd. 3
Jack O’Connell – missplacerade en eller två passningar i första halvlek och kämpade senare för att hänga med i matchens tempo. Kanske mer lämpad för kontrollerade prestationer där han har mer tid på bollen, som vi såg mot Barnsley. 4
Daniel Lafferty – hans framfart var nyckeln till Sheffield Uniteds bättre drag under första halvlek, men han kunde inte tvinga sig på samma sätt efter pausen. 4

Samir Carruthers – i första halvlek, han drog sig inte för utmaningar och hade en anständig pop från räckhåll. Spelet gick förbi honom efter paus, dock. 4
John Lundstram – oförmögen att kontrollera spel på sitt vanliga sätt, delvis på grund av tävlingens karaktär. John Fleck borde behålla sin plats i dessa bevis. 3
David Brooks – visade energi och ungdomlig överflöd, hjälpte till att starta en semi-fightback under de senaste 10 minuterna. Skulle kunna göra med att förbättra sin teknik lite, fastän. 6

Caolan Lavery – gjorde tröstmålet, även om det kan diskuteras om han menade att skjuta. Tills dess kunde han inte riktigt komma in i spelet, inte hjälpt av hans brist på tempo och kraft. 3
Ched Evans – höll inte i bollen tillräckligt länge för att tillåta mittfältarna att komma nära honom. Han tog den enda chansen han fick i första halvlek. 3

Billy Sharp (på 62) – hans övernitiska pressning när han först kom in var inte i samklang med hans lagkamrater och Leicester utnyttjade de resulterande luckorna till sin andra. 4
Chris Basham (på 68) – hade en tuff tid, en Franco Baresi-liknande springa åt sidan. 4
Paul Coutts (på 68) – öppnade upp saker för Sheffield United med sin smarta rörelse och skarpa passningar. 6

Leicester City

Ben Hamer – många skott var raka mot honom. Ironiskt, målet och den mest testande insats han mötte var inte avsett att vara ett skott. Han kommer att bli besviken över att inte hålla nollan. 5

Daniel Amartey – kämpade för att stänga ute Sheffield Uniteds vänstersidiga hot i första halvlek men såg mer solid ut i den andra, då hans bortgång också förbättrades. 6
Harry Maguire – en typiskt sammansatt uppvisning från mittbacken när han återvände till sitt fosterland. Fick det mottagande han förtjänade när han tog av. 8
Christian Fuchs – anpassade sig smidigt till mittbacksrollen och klarade sig bra mot Evans den första timmen. 7
Ben Chilwell – några lungsprängande löpningar såg honom gå in i den sista tredjedelen vid olika tillfällen. Det fanns dock tecken på att hans defensiva ofullkomligheter kvarstår och kunde genomgå närmare granskning mot motstånd av högre kvalitet. 5

Ahmed Musa – i första halvlek gjorde han några bra löpningar tack vare sitt tempo, men de blev nästan alltid svikna av hans dåliga första beröring. Han tappade dock inte modet och förtjänade sitt mål i slutet av en förbättrad andra halvlek. 6
Wilfred Ndidi – gjorde bra att hålla locket på mittfältet under stora delar av matchen, trots utrymmet mellan främre fyra och bakre fyra. Hans snabba stängning hjälpte till att skeva Sheffield Uniteds sista boll och det kanske inte är en fullständig slump att Leicester kom under press efter att han lämnade planen. 8
Andy King – förbigicks kort under en period mitt i första halvlek men förbättrades stadigt och spelade en utmärkt passning bakom för Slimani att göra det andra målet. 7
Demarai Gray – försökte alltid komma nära andra forwards och komma mellan raderna med sina ljusa löpningar. Hans slutprodukt var begränsad under första halvlek, men han flyttade snart upp en växel i det avseendet. 8

Islam Slimani – föll ibland på mittfältet och kopplade ihop spelet bra. Gjorde Leicesters andra och kunde ha tagit ett hattrick utan offsideflaggan. 9
Leonardo Ulloa – får inte tillräckligt med kredit för sin prestation i andra halvlek. Spelade en Crossfield-passning för Grays premiär, vann sedan luftbollen som tillät King att spela i Slimani och var där och gjorde lockbete för de två sista målen. En underskattad display. 8

Nampalys Mendy (på 77) – såg lite rostig ut – hans ankomst kan ha haft något att göra med hemmalagets sena rally. 4
Josh Knight (på 81) – producerade ett enastående block i slutskedet som nekade Blades ett skott på mål. 6