Bournemouth v Tottenham Hotspur Förhandsvisning:varför Cherries måste attackera Spurs

Charlie Daniels – draftfantasyfootball.co.uk

Om Bournemouths 1-1 oavgjort mot Leicester förra veckan bevisade något, det är att de är som mest produktiva när de är på offensiven.

Körsbären hade en positiv första timme, under vilken Charlie Daniels gjorde flera intelligenta forwardslopp från vänsterbacken för att länka till forwards Callum Wilson och Josh King. Den sistnämnde vann och konverterade den första halvlekens straff och kunde ha fått en ny chans att göra mål från platsen, hade en foul på Daniels fick tidigt i andra halvlek.

Därpå dock, Eddie Howe gjorde bara en förändring före den 90:e minuten. Många fans hoppades på att Wilson skulle ersättas av kollegan Lys Mousset, som kan återuppliva prestationer från bänken, som vi har sett de senaste veckorna.

Mousset kom dock inte in i striden förrän vid skadetid, med Wilson som istället ger plats för mittfältaren Andrew Surman. Den omställningen hade effekten att placera Bournemouth djupare och med överdrivet antal spelare i sitt straffområde, frasen "för många kockar" bar extra relevans.

Medan Lewis Cook inte längre kunde spruta exakta passningar i främre områden, namne Steve gav bort foulet som ledde till Riyad Mahrez kvittering i den 96:e minuten.

Sydkustvärdarna har dåligt råd att ge bort billiga frisparkar mot Tottenham, som har gjort 11 Premier League-mål från fasta spel den här terminen, sex varav Harry Kane.

24-åringen har redan 24 strejker i hemmet i sitt namn, men han tog rollen som leverantör i förra veckans 2-0-seger över Huddersfield. Efter att Heung-Min Son hade rundat målvakten för att få in första halvleken, sydkoreanen nickade skickligt hem Kanes suveränt viktade kryss från djup till seger strax efter paus.

Det målet lyckades dock omedelbart efter en tillfällig koncentrationsförlust:mittbackarna Davinson Sanchez och Jan Vertonghen fångades för högt upp medan vänsterbacken Ben Davies misslyckades med att spåra Tom Inces inhopp från högerkanten. Just den händelsen gick ostraffad – Hugo Lloris parerade bort bollen – men den antyder åtminstone potentiella sårbarheter.

De utnyttjades med mer bravur i Champions League-matchen mitt i veckan av Juventus, som vände berättelsen om Spurs inom tre andra halvminuter. Efter en timme, Mauricio Pochettinos lag ledde med 1-0 och var inställda på att inte bara gå vidare till kvartsfinal, men beröm för deras energi och intensitet.

Brist på organisation vid viktiga tillfällen, kosta Londonborna, som nu möter frågor om huruvida de har kunskapen att konkurrera med eliten. De hade inga män som varken vaktade bakstolpen eller markerade den legendariske målskytten Gonzalo Higuain, som förutsägbart tog kvitteringen.

Vid det tillfället, oavgjort 1-1 skulle ha varit tillräckligt för att skicka Tottenham igenom på bortamål, men de såg fortfarande lämpligt att operera med en high-line:Paulo Dybala utnyttjade alltså ett mer tveksamt försvar från Kieran Trippier, dömde dem till en 2-1-förlust.

Även om Spurs med rätta prisas för den imponerande kvaliteten på deras anfallsspel, det återstår defensiva brister som Bournemouth måste försöka avslöja.

Fotbollslabbets dom: 2-2

[Bournemouth v Tottenham Hotspur Förhandsvisning:varför Cherries måste attackera Spurs: https://sv.sportsfitness.win/Sport/fotboll/1012038773.html ]