West Bromwich Albion 1-1 Brentford Six Things:substjärna för Frank's Bees

Sen besvikelse för West Brom – bbc.co.uk

Lewis MacLeods utjämning vid skadetid räddade en poäng för Brentford i West Bromwich Albion, efter att Harvey Barnes hade öppnat målskyttet sent i en oavgjord 1-1 på The Hawthorns. Här är våra sex saker från spelet.

Brentfords osammanhängande pressning

Brentford ställde upp i första halvlek med ett asymmetriskt 4-2-2-2-system; med spelare som fortfarande inte känner till sina roller, vi såg bevis på att de ibland exponerades i stora områden. Ollie Watkins visade fart och villighet att trycka ner höger kanal, men det innebar ett gap mellan honom och högerbacken Henrik Dalsgaard, som ibland slets isär av Harvey Barnes. Bina hade det motsatta problemet till vänster med Alan Judge, vars bristande tempo och oförmåga att pressa gjorde att Matt Phillips hade mycket glädje nere till höger. Det fanns en besvärjelse, från den 10:e minuten till den 20:e, när Brentford rättade pressen och därmed kunde som Josh McEachran och Romaine Sawyers plocka upp andrabollar och diktera spel, som Thomas Frank hade planerat. Men under resten av halvleken vi såg antingen anfallsspelare som anfallaren Neal Maupay inte pressa ordentligt eller, när de gjorde det, försvaret följde inte upp, lämnar luckor för West Brom att utnyttja genom skarpt spel.

West Broms chanser

Med Jake Livermore som gör det smutsiga arbetet på mittfältet och James Morrison kopplar ihop spel med några smarta, entryckspass, West Brom anföll med hög intensitet i första halvlek. De kom inom några centimeter från att göra mål vid ett flertal tillfällen, varav de flesta från kors från Phillips, Barnes och ibland den äventyrlige Kieran Gibbs, men i många fall kunde Jay Rodriguez och Hal Robson-Kanu inte riktigt få rätt kontakt. Phillips, utan tvekan den första halvlekens framstående artist, tvingade fram två räddningar från Daniel Bentley, innan han slog ribban på stopptid med ett dånande långdistansanfall som framhävde Albions territoriella dominans.

Bin stabiliserar sig

Thomas Franks lag behövde hålla i bollen under längre perioder för att kunna köra sitt system effektivt, men åtminstone i andra halvlek, de såg mer bekväma ut ur besittning. Faktiskt, efter att den skadade Rico Henry ersattes på vänsterbacken av atleten Moses Odubajo, den senares 67:e minuts borrade kryss tillät Emiliano Marcondes att köra på mål, tvingar en smart, reflexräddning från Sam Johnstone; utan tvekan matchens bästa stopp vid den tidpunkten.

Sen dramatik

West Brom hade sett under pari i andra halvlek, så det var ironiskt att det var halvleken där de tog sitt mål. McEachran missade sin avlyssning från Phillips kryss och när Chris Mepham inte helt kunde rensa insatsen från Barnes, den senare var fri att skjuta in i toppen, vänstra hörnet, mitt påståenden om en push från Dwight Gayle på Ezri Konsa. Bina svarade dock utmärkt på bakslaget; Sa Benrahma injicerade tempo och hantverk medan andra vikarie, Lewis MacLeod pressade på med energi och kraft. Skotten headade hem kvitteringen i övertid efter Marcondes inlägg, ger västlondonborna en värdefull poäng.

Frank behöver tid

Thomas Frank har innovativa idéer i linje med utvecklingen av det moderna spelet men, eftersom de är ännu mer vänsterfältare än Dean Smiths, han behöver tid för att förmedla sina idéer och omstrukturera sin trupp därefter. Dansken har förtjänat en viss lojalitet:han har inte bara varit en respekterad tränare på Griffin Park, hans lag har inte blivit utspelat. Fyra av deras första åtta matcher sedan managerbytet har kommit mot topp sex motstånd och ingen av de sex förlusterna hittills har kommit med mer än ett mål. Plus, dynamiska artister som Mokotjo, Benrahma och Watkins är viktiga när det gäller att anstifta pressen som är så avgörande för detta system – trion har bara startat åtta matcher sammanlagt av 24 möjliga på grund av skador. En perfekt start? Nej – men det finns anledning att tro att tålamod är en dygd.

Albions mittfältsjusteringar krävs

Det skulle vara fel att vara alltför kritisk mot West Brom efter den här matchen; hade de varit lika kliniska i oppositionens utvisningsbås som de har varit mot QPR, Reading och Leeds den här säsongen, de kunde ha varit fyra mål över i halvtid och diskussionen efter matchen skulle ha handlat om detta hänsynslösa, frigörare sida inställd på att utmana om befordran. Även om Albion har förmågan att skapa många chanser i snabb följd, det är oroande att bristen på rörlighet och uthållighet på mittfältet gör att det är svårt för dem att behålla kontroll över längre perioder i spel. För att vinna befordran, Darren Moores sida behöver antingen fräscha upp de centrala områdena i januari, eller se till att de är konsekvent kliniska med chanserna som faller deras väg:helst båda.