Arbets Mat Wrestling

Brottning är en gammaldags sport som består av olika kunskapsnivåer och stilar : college , freestyle eller grekisk-romerska . I alla stilar av matta brottning finns särskilda regler och förordningar att följa , bland annat utgångslägen , timing , poäng och straff . Startposition

I mitten av brottning cirkeln är en rektangel formad låda . Båda brottarna måste ha minst en fot på sin respektive sida av rutan i början av matchen . Detta är standard i alla former av mattbrottning. I början av den andra perioden , kan den brottare som leder väljer att vara på botten , toppen , neutral ( båda stående ) eller skjuta till sin motståndare . I varje fall den nedre brottare är på sina händer och knän över mittkonsol med topp brottare placeras på vardera sidan med en hand på motståndarna magen och den andra på armbågen . Den tredje perioden följer samma rutin , men med den andra brottaren att få välja .
Timing

High school brottning matcherna består på tre två - minuters perioder med driftstopp endast för out of bounds eller skada . Kollegialt och professionell brottning består av en tre minuter följt av två två - minutersperioder . Samtidigt topp som gymnasiet matcher gäller. Addera Scoring

En brottare kan få poäng i en match i ett antal olika sätt . En takedown är värd två poäng , en flykt är värda en poäng , en vändning är värd två poäng och en nära hösten är värd allt från en till tre poäng . En nära hösten är när en brottare har sina axlar som utsätts för mattan , men inte tillräckligt för att betraktas som ett stift , där båda axlarna är platt på mattan. Domaren kommer att räkna upp till högst fem sekunder , där brottare i kontroll kommer att få tre i närheten av fallpunkter. En en - till två - sekundersräkningen är värda en poäng , och tre till fyra andra räkna är värd två poäng. En brottare får inte ta emot mer än tre poäng om hans motståndares axlar förblir exponerad , men om positionerna förändras och han hamnar i samma nära - fallsituation , en ny räkning startas .
Team scoring

en match kan sluta i ett antal olika sätt : genom stift , ett beslut av punkter , ett stort beslut med poäng, en teknisk nedgång och en diskvalifikation /förverkad . Ett stift , då en motståndares axlar är platt på mattan i ungefär två sekunder , är värd sex lag poäng. En seger genom beslut , vilket innebär en brottare vinner matchen med 1-7 poäng efter sex minuter eller övertid , är värd tre lag poäng. Ett stort beslut , när en brottare vinner med åtta till 14 poäng , är värd fyra lag poäng. En teknisk hösten, när en brottare får en ledning på 15 eller fler poäng när som helst under en match , är värt fem lag poäng. En diskvalifikation eller förverkas är värd sex lag poäng.

Påföljder

Ett antal påföljder som verkställs under en match . Olaglig håller normalt komma med en varning från domaren inför en straffpoäng tilldelas motståndarlaget brottare t.ex. knäppa , när en brottare låser sina händer runt sin motståndare när på mattan . Potentiellt farliga innehar , till exempel höja en motståndares armar förbi en vinkelrät position till hans ryggrad när den är bakom ryggen på mattan , kan omedelbart bestraffas en poäng . Andra påföljder som belönas en punkt är osportsligt uppträdande , felaktig startposition eller en tjuvstart ( två inledande varningar från domaren innan en punkt är tilldelade ) , och motorstopp ( en varning från domaren innan en poäng ges ) . Flagrant tjänstefel , när du sätter den andra brottare i allvarlig skada , kan resultera i en automatisk utmatning och diskvalificering från matchen . Addera