NCAA-division en brottning Regler

brottning i högskolan är ofta kallad Collegiate brottning eller Folkstyle brottning. Denna typ av brottning liknar det som kallas skolastiska brottning i gymnasiet , men det har många skillnader från den grekisk - romerska och freestyle brottning stilar som används i OS . NCAA Division 1 ( kallas ibland division I eller DI ) wrestling regler härstammar från många ändringar som görs i sporten i Amerika , där några före detta brottare inkluderar presidenterna Abraham Lincoln , Ulysses S. Grant och Theodore Roosevelt . Plocka poäng

Det finns fem olika sätt att få poäng i en NCAA Division 1 brottningsmatch . Dessa metoder för att göra poäng har en takedown ( 2 poäng ) , en flykt ( 1 poäng ) , en omsvängning ( 2 poäng ) , en nära nedgång ( 2 eller 3 ) och en straff ( 1 eller 2 poäng ) . Lag gör hålls också , med 6 lag poäng tilldelas för en nedgång , standard , förverka eller diskvalificering , 5 grupp Poäng om en konkurrent får framåt med 15 eller fler matchpoäng, 4 laget poäng om matchen vinns av 8 till 14 punkter och 3 grupp poäng om matchen vinns av färre än 8 matchpoäng. På college , är en teknisk nedgång endast tilldelats 4 laget poäng om motståndaren inte fick någon nära fallpunkterunder matchen .
Period Längd

college , den första perioden är 3 minuter , följt av en andra och tredje perioden av 2 minuter. Om konkurrenter är bundna efter tre perioder , finns det två 30 -sekunders utslagsfråga perioder , följt av en 1 - minuter och sedan ytterligare två 30 -sekunders utslagsfråga perioder . Om det inte finns någon vinnare i slutet av dessa perioder , är den tävlande med de mest ridning tiden i övertid ( mest tid i topp ) vinnaren . Addera kontroll och position

NCAA Division 1 brottning måste brottare ha kontroll över sin motståndare när man tar ner en motståndare eller när att föra motståndarens skuldror på mattan , eller han kommer att få några poäng. I college- brottning , det finns det finns tre olika utgångslägen , neutral ( stående ) , topp eller botten . Den övre eller nedre positionen är också kallad domarens ställning
Viktklasser

viktklasser av brottare i college är ( i pounds ) : . 125 , 133 , 141 , 149 , 157 , 165 , 174 , 184 , 197 och tunga ( 183-285 pounds ) . Addera