Coventry City 0-1 Mansfield Town Six Things:MacDonalds fantastiska vinner den

Conrad befaller på Cov – coventrytelegraph.net

Mansfield Town flyttade inom två poäng från League Two-slutspelsplatserna efter att Alex MacDonalds imponerande sena strejk hjälpte dem till en 1-0-seger mot avancemanget Coventry City. Här är sex saker från spelet.

McNultys tidiga rörelse

Coventry började ljust, med Marc McNulty som hamnar i bra områden i klyftan mellan Mansfields försvarare, hans smarta rörelse som tillåter värdarnas besittning i den sista tredjedelen. Mansfield behövde den imponerande Conrad Logan för att hålla dem kvar:målvakten räddade från Jordan Ponticelli 10 minuter efter Liam Kellys hörna.

Försiktiga Kelly och defensive Doyle

Den inledande besvärjelsen kom när Ryan Haynes kom in på den motsatta halvan för att stretcha spelet och skapa utrymme för Jodi Jones, som tidigt såg ljus ut, medan Kelly och Michael Doyle fick andra bollar snabbt. Paul Anderson dubblade dock snart upp med White på Haynes och Jones, förnekar hemmalagets hot. Lika, Kelly och Doyle sjönk snart till djupare positioner och båda trenderna sammanföll med en förbättring från Mansfield. CJ Hamilton kom undan Grimmer efter 20 minuter och drog tillbaka bollen för Paul Anderson, som sköt rakt mot Lee Burge i en period av press.

Coventrys dåliga passning

Båda lagen var snabba med att återställa sin defensiva form under övergångsfaserna, vilket bidrog till en tight match. Sky Blues hjälpte sig dock inte för när Jones väl fick mindre utrymme på någon av flankerna, deras enda plan var höga bollar, trots att de hade två anfallare som inte kunde beskrivas som målmän. Peter Vincenti var den enda flygkompetenta anfallsspelaren när McNulty och Ponticelli kämpade när de blev ombedda att slåss fysiskt med Bennett och Diamond, som växte i förtroende för Stags.

MacDonalds fantastiska

Mansfield hade sett den mer troliga sidan att hitta en vinnare i andra halvlek. Danny Roses vädjanden om en 64 minuters straff avvisades, sedan fem minuter senare, hans partner Kane Hemmings rullade bredvid efter att MacDonalds frispark hade träffat väggen. Men MacDonald skulle få sitt ögonblick, körde framåt på 84 minuter för att slå ett underbart 25-yards slag i hörnet, lämnar Burge chanslös och bortafans i delirium.

Coventry måste öppna upp

Mark Robins gillar att hans sidor håller ordning på sitt eget hus och stadigt tar kontroll över spel, som ofta har fungerat den här säsongen. Dock, dagens blank betyder att inget League Two-lag har misslyckats med att göra mål oftare än Coventry. Midlanders försvarade sig bra men det gör dem inte immuna mot en och annan oppositionsförundran, som ingen defensiv mästarklass kan lagstifta om. Det har fortfarande varit en bra start för Robins män. men för att bli uppflyttad den här säsongen, de måste passa bollen bättre på mittfältet, lägg till en fysisk närvaro på toppen och bli taktiskt modigare.

Vändpunkt för Stags?

Innan matchen, Mansfields supportrar verkade självsäkra, både i Steve Evans och i lagets förmåga att sätta ihop ett lopp och komma till topp sju. Många sjöng hela matchen och hjälpte till att driva sitt lag vidare, leder till en känsla av kollektivt jubel på heltid. Om farten från denna seger fortsätter, maxpoäng eller något liknande från november ser inom deras räckhåll. Efter en tråkig start, de kanske bara bygger grunden för en uthållig marknadsföringspress.

[Coventry City 0-1 Mansfield Town Six Things:MacDonalds fantastiska vinner den: https://sv.sportsfitness.win/Sport/fotboll/1012038858.html ]