FIFA Regler & Förordningarna

The Federation Internationale de Football Association , eller FIFA för korta , är en av de största fotbollsligornai världen . Ligan grundades 1904 och är för närvarande består av mer än 208 medlem fotbollsklubbar . FIFA: s regler och bestämmelser är allmänt känd som den "lagen i det spelet . " The Field

Enligt FIFA: s regler och bestämmelser , ska fotbollsplanen vara grön , rektangulär , och mellan 90 till 120 meter lång ; det måste vara mellan 45 till 90 meter bred och är markerade med rätt gränslinjer . Den måste också ha två mål , var 7,32 meter bred och 2,44 meter hög med en placerad i vardera änden av spelplanen .
Boll

fotboll används för en FIFA match måste vara sfäriska och gjorda av läder eller ett godkänt liknande material . Det måste också ha en omkrets på 68-70 centimeter och vikt mellan 410-450 gram . Om kulan spricker under en match , är lek stoppas , och domaren måste införa en ny. Addera Spelarna

Varje lag får inte ha mer än 11 spelare ( överlista målvakten och 10 andra) , och det kan ha inte mindre än sju . Upp till tre byten får göras under en officiell tävling , och de spelare som kommer att fungera som subs måste utses före starten av spelet . Deltagande spelare måste bära juridiska uniformer , inklusive skydds benskydd .
Längd Match

Utom i sällsynta fall , förordningar kräver en 90 - minuters match , jämnt uppdelad i två 45 -minuters halvor. Liksom i de flesta sporter , det finns en pausvila som varar längre än 15 minuter , och extra tid kan läggas till för att kompensera för byten och skador .
Coin Toss , Kickoff och Switching Sides

Enligt FIFA: s regler och bestämmelser , börjar varje match med en slantsingling . Det lag som vinner lottningen väljer som mål att attackera , medan den andra kommer att ta starten med bollen . Under andra halvåret kommer det lag som vann slantsinglingen har bollen , och de två klubbarna kommer att byta sida . Addera Scoring

helst en boll går över en lagets mållinje , oavsett om det går helt in i nätet , räknas det som ett mål för motståndarlaget . Det lag som gör flest mål vinner . Om båda lagen avveckla poäng med samma antal mål - även om det antalet är noll - då resultatet av matchen är oavgjort
Mer på FIFA: s regler och föreskrifter