Exeter v Accrington:ännu en thriller på gång?

Ska Clark starta för Stanley? – accringtonobserver.co.uk

Dessa lag har producerat några bra matcher de senaste åren. Det var en thriller med fem mål på Crown i november 2014, som Exeter vann med 3-2 med några utmärkta långdistansanfall på show.

10 månader senare, Accrington Stanley vann samma match med 4-2. De dominerade 15-minutersperioderna på båda sidor om halvtid, var och en såg dem få en 90-sekunders dubbelsalva. De inledande och avslutande halvtimmesperioderna var dock spännande och Exeter hotade att vända ett underläge med fyra mål, även om det till slut visade sig vara för sent.

Lee Holmes var grekernas bästa spelare den dagen, men har inte spelat för klubben sedan december på grund av en fotledsskada. Tack och lov, Holmes är inte en av 10 spelare som är skadade, som var fallet tidigare i kampanjen. Lika, vikten av hans återhämtning dämpas något av formen av Ollie Watkins och David Wheeler.

Watkins nätade med ett fint tillfall förra veckan på Hartlepool, med mycket av det spelet som ser Exeter som den mer framträdande sidan. Hemmalagets sena comeback innebar dock en 3-1-förlust som gjordes ännu svårare att ta av en straff som inte gavs med jämna poäng.

Accrington Stanley var ett hårt jobb i Cheltenham i januari, med ett diskutabelt rött kort och en stor miss i andra halvlek vid 1-0 de avgörande ögonblicken i en eventuell 3-0-förlust. De har sedan dess svarat bra med bara en förlust på åtta, trots att han spelade sex av de tio bästa under den tiden.

Deras senaste utflykt vann med 1-0 över Barnet. Det var inte deras bästa prestation, men de försvarade sig bra genomgående med Matty Pearson och Mark Hughes envisa längst bak. Passform igen Sean McConville kom tillbaka in i laget på bekostnad av attackerande bredman Jordan Clark, som kanske hade otur att bli avsatt.

Den före detta Shrewsbury-mannens fasta mål satte båda målen i 2-2 oavgjort mot Wycombe och han gjorde därefter en anständig 28-minuters prestation från bänken mot Barnet, träffar stolpen sent. Den segern var bara den fjärde mot motståndet i nedre halvan för Stanley, som tenderar att trivas mot de bättre lagen, bevisas av deras imponerande cupkörningar denna termin.

Exeter räknar starkt med en slutspelsplats, men de bör inte underskatta sina stora spelspecialistbesökare.

Fotbollslabbets dom: 1-1
Bettingstips: Accrington eller lottning 8/11