Notts County 2-1 Barnet Six Things:Bin lämnar comeback för sent

Brisley leder hem Countys första – nottinghampost.com

Trots en livlig final, Barnet föll till en 2-1-förlust i befordran-jagande Notts County, som gick i topp tack vare mål från Shola Ameobi och Ryan Yates. Här är sex saker från spelet.

Barnets brist på självförtroende

Under de första 70 minuterna bortalaget producerade en prestation som visade blixtar av löfte, men i slutändan saknades substans och produkt. Tidigt försökte de spela ut från baksidan, men bristen på rörelse från mittfältare och ytterbackar gav mittbackarna Ricardo Santos och Charlie Clough ett dilemma. Det säkraste alternativet, under intensiv press från Jon Stead och Ameobi, skulle vara att rensa sina linjer, men det skulle gå emot chefsinstruktionerna Rossi Eames. Den unge tränaren vill flytta sidan bort från den långa bollen Martin Allen-eran, men vi såg brister i deras besittningsbaserade tillvägagångssätt.

Countys direkta spel

Värdarna visade att direkt inte är ett smutsigt ord. Medan Barnet misslyckades med att penetrera med många sidledspassningar, Notts County behövde ofta bara en knapptryckning för att sätta sina mittbackar under press, kommer ibland från målvakten Adam Collins frisparkar. De gick före när Robert Milsoms högerhörna slogs i mål av Ameobi, som tillkännagavs som målskytt, även om Brisley kanske har fått sista handen. Magpies föll djupare efter målet men de såg alltid bekväma ut. Milsom pressade Jack Taylor ur spelet, Carl Dickinson dominerade Ruben Bover fysiskt medan mittbackarna Richard Duffy och Brisley hanterade John-Louis Akpa-Akpro med lätthet.

Skator angrepp

Upprörd av högljudd hemsupport, Notts County skapade chans efter chans för en 20-minuters andra halvlek. Matt Tootle hade inte njutit av den mest bekväma eftermiddagen defensivt, men han assisterade till det andra målet, högerbackens kryss riktade sig hem på bakre stolpen av Yates. Stead valsade sedan genom försvaret innan Jorge Grant åkte skidor efter 59 minuter, sedan fick Stead ett mål dömt offside efter den livliga Lewis Alessandras löpning. Värdarna började alliera sig soliditet med fritt flytande sista tredje spel och de hotade att göra upplopp.

Barnets sena uppsving

Kredit måste ges till Eames, vars taktiska justeringar förbättrade hans sida avsevärt. Michael Nelson lade till välbehövlig erfarenhet i backen och användningen av tre mittbackar gav Santos och Clough fler alternativ i besittning, så att de kan spela igenom de två främre. Nyckelmannen var Jamal Campbell-Ryce, som hade varit den enda spelaren som alltid ville ha bollen:det faktum att hans lag hade en halv chans i slutskedet berodde mycket på hans energi och driv.

Ersättare Simeon Akinola, som tvingade fram en bra räddning av ersättarmålvakten Simon efter 65 minuter, spelade också en roll tillsammans med vänsterbacken David Tutonda, som alltid hade varit i hjärtat av Barnets ljusare attackögonblick. Duon kombinerade för målet, Tutonda överfart för Akinola, som avslutade från nära håll. Eames sida spelade med mycket mer uppsåt i de senare etapperna och hade Notts Countys försvar på linorna, men när Santos sköt över i de döende ögonblicken, de visste att de hade sprängt sina chanser till comeback.

Länet måste bli mer hänsynslöst

Detta var en lärdom för Notts County, som verkade ha spelet i bagaget i ett skede. I framtida matcher, de måste antingen behålla den off-the-ball-intensitet de visade under de första 70 minuterna, eller vara mer hänsynslös när chanserna dyker upp. Snålhet framför mål under en utmärkt 20-minutersperiod i andra halvlek kostade dem nästan och bättre motstånd kommer att få dem att betala.

Bin behöver balans

Vi såg under den senaste perioden den tekniska förmågan som detta Barnet-lag har när de får tid på bollen, men de såg mycket mindre bekväma ut under de första 70 minuterna när de stängdes snabbt. Eames måste introducera spelare som kan vinna de fysiska striderna för att de mer känsliga artisterna ska kunna visa vad de kan.