Boreham Wood 2-1 AFC Fylde Sex saker:Andrade skiner

Luke Garrard – zimbio.com

Boreham Woods första slutspelsmöte i National League någonsin såg dem nå semifinalerna med en 2-1-seger över AFC Fylde, tack vare tidiga mål från Jamie Turley och Bruno Andrade. Här är sex saker från spelet.

En mans förlust...

De flesta lag som drabbas av en skada på sin nyckelanfallare ögonblick före avspark skulle vara oroliga, men när Michael Folivi kom in för Morgan Ferrier, han gjorde ett omedelbart intryck. Watford-låntagaren plockade upp fickor av utrymme i den vänstra kanalen, där varken breda mittbacken Jordan Tunnicliffe eller högerbacken Andrew Bond visade en vilja att lägga ner. Det var ingen överraskning, därför, när Folivis arbete bidrog indirekt till de två första målen, vinna en hörna till premiären.

Andrades kvalitet

Det nerviga AFC Fylde-försvaret kommunicerade dåligt från hörnet och trots ett höjdövertag, Tunnicliffe gav Jamie Turley utrymme för att ta sig in i premiären. Även om en försvarare, Turley tillbringade tidigt mer tid i motståndarfältet än sin egen, hakar bollen utanför bortre stolpen efter en utmärkt frispark från Bruno Andrade, vars fasta mål var nyckeln till Boreham Woods bästa ögonblick i första halvlek. Ex-Stevenage-mannen slog ribban i första halvlek, men han var på mottagarsidan av en kvalitetsleverans på 17 minuter, komma före Simon Grant för att nicka hem Folivis vänsterkant.

Grants svar

Mittbacken sonade sin missade nick genom att göra målet som fick Coasters tillbaka in i tävlingen. Lewis Montrose, ett växande inflytande på centrala mittfältet, utnyttjade dålig markering för att nicka mål innan Grant var snabbast till returen, katalyserar en förbättring från besökarna. Zaine Francis-Angol klämde in motståndarbacken Kane Smith i sin defensiva tredje med ihållande löpningar, låter Jonny Smith visa sitt snabba fotarbete och Jack Muldoon att göra smart in från den vänstra kanalen, vilket kort tar Rowe in i spelet mer, med anfallarens kraftfulla insats från utanför boxen flygande precis bredvid.

Lynchs förlossning

En stor del av den andra halvleken såg Boreham Wood effektivt skydda sin ledning, med Dave Stephens kolossala mittback. De kunde ha gjort saker mer bekväma när Jay Lynch fällde Andrade i boxen efter 78 minuter, men Fylde-målvakten löste sig snabbt genom att stoppa forwardens tama målspark. Det ögonblicket kunde ha inspirerat besökarna till en sen ökning, men samtidigt som de visade mer driv, kvaliteten på tjänsten till bästa målskytt Rowe förblev bristfällig.

Fyldes skåp

Även om AFC Fylde förtjänade sitt nederlag, Det faktum att de tävlade om en plats i EFL för första gången någonsin är en kredit till ledningen för managern Dave Challinor och ordföranden David Haythornthwaite. Klubbens uttalade ambition hade varit att nå EFL 2022 och de ligger därför långt före schemat i sin långsiktiga utveckling. Även om kvällens resultat var ett bakslag, den större bilden visar att spännande tider är på väg.

Trä satte riktmärket

Efter att ha nått National League-slutspelet för första gången någonsin den här säsongen, Boreham Woods seger förstärker bara känslan av tydlig progression. Hertfordshire outfit, ledd av en dynamisk ung manager i Luke Garrard, resa till Sutton United på söndag för semifinalerna; om de kan visa lika mycket sista tredje kvalitet som de gjorde i den här matchen, de kommer med rätta att resa till Gander Green Lane fulla av självförtroende.