Cheltenham 0-2 West Ham Spelarbetyg:Colossal Collins

Ayew och Sakho firar – skysports.com

Mål från Diafra Sakho och Andre Ayew i den sena första halvleken såg West Ham gå in i omgång tre av Ligacupen, men inte utan en och annan rädsla vid Whaddon Road. Hur gick det för varje spelare för både Cheltenham och Hammers? Här är våra betyg.

Cheltenham Town

Jonathan Flatt – gjorde en bra målräddning från Sakho efter en halvtimme, men blev slagen med en betydligt mjukare insats från Senegal-anfallaren fem minuter före paus. Inget av målen träffades med mycket kraft. 3

Jordon Forster – gav inte mycket bredd när han placerades på högerback, men var mycket bättre i andra halvlek när han flyttades till mittback, gör två avgörande block. 6
Jamie Grimes – gjorde några bra avlyssningar i en solid prestation. För båda målen, han var en potentiell mållinjeräddare snarare än boven. 7
Will Boyle – tappade sin man Sakho för det första målet och tryckte för högt upp för det andra, innan han togs av i halvtid. Dessa koncentrationsbortfall är oöverkomliga mot toppmotstånd. 2
Jordan Cranston – gjorde några användbara löpningar i första halvlek för att stödja Winchester och Eisa. Dock, denna äventyrliga mentalitet hindrade honom från att komma nära de två mittbackarna och West Ham utnyttjade det resulterande utrymmet för båda målen. 4

Harry Pell – hans längd utnyttjades ofta med många höga bollar mot honom på högerkanten. Kopplade bra ihop med Winchester i andra halvlek. 6
Kyle Storer – nickade Ogbonnas flygförsök utanför linjen på halvtimmesstrecket och en bra hörna ledde till Boyles nick utanför målet. Fick ur position för West Hams andra mål. 5
Nigel Atangana – pressade bakom Eisa och Wright för att försöka låsa motståndet i deras defensiva tredje, till viss framgång i första halvlek. Hans nitiska tillvägagångssätt såg honom ibland fångad för långt, men hans stridsegenskaper var uppenbara. 6
Carl Winchester – lite bra länkspel med Eisa i första halvlek och sedan Pell i andra, när han flyttade till högerback. Visade imponerande touch och dynamik. 7

Danny Wright – han användes som en flygreferenspunkt men detta innebar att han var tvungen att överlista två långa, kraftfulla och mycket erfarna mittbackar. Han kunde inte göra det och Cheltenham fick därför lida i den sista tredjedelen. 3
Mohamed Eisa – livliga spel halvvägs i första och andra halvlek, nästan vinna en straff. Han gjorde sig dock skyldig till att vibrera på bollen vid viktiga ögonblick och kunde inte hitta precisionen för att besvära Adrian. 5

Kevin Dawson (på 45) – kan ha stängt ner Fernandes, Byram och Ayew snabbare till vänster, med tanke på att han hade de fräschaste benparen på planen och en ytterback bakom sig. 4
Brian Graham (på 64) – ännu inte riktigt bosatt sig i Cheltenham efter hans flytt från Hibs den här månaden. 4
Dan Holman (på 71) – sträckte på sig för Pells kryss sent men kunde inte få någon kontakt. 5

West Ham United

Adrian San Miguel – mötte bara två skott på mål hela kvällen och inget av dem fick honom att svettas. 5

Sam Byram – blev tillbakatryckt defensivt mitt i första halvlek, men gjorde några ljusa anfallslöpningar. 6
James Collins – en enastående uppvisning. Gjorde olika avgörande defensiva nickmål och blockerade allt som kom i hans väg. 10
Angelo Ogbonna – dominerade Wright och som väntat, han visade sin europeiska härstamning i en befallande prestation. 8
Arthur Masuaku – han räddades av Rice vid tillfällen i första halvlek och i andra, han kunde ha gett bort en straff för sin påstådda resa på Eisa. Erbjöd ingen bredd, antingen. 3

Edimilson Fernandes – kämpade med den fysiska sidan av spelet och såg vilsen ut mitt i Cheltenhams intensitet. Borde ha bidragit mer. 4
Mark Noble – Ibland kontrollerade han saker och ting med sin mjuka bortgång, som vi såg i upptakten till hans assist till öppnaren. Även om spelet oftare gick honom förbi, speciellt när det spelades i högt tempo. 4
Declan Rice – gjorde ett utmärkt arbete i den defensiva tredjedelen. Ordnade besvärliga situationer med hans intelligens och lugn i besittning, som lättade på trycket. 8
Pedro Obiang – bidrog till ett par avbrottsögonblick inklusive det andra målet, men han var alltför ofta i utkanten av tävlingen. 4

Diafra Sakho – gjorde inledningen, spelade en bra passning för det andra målet och såg livlig ut hela tiden. Ett positivt nattarbete. 8
Andre Ayew – fördubblade Hammers ledning kort före paus och visade bra rörelse hela kvällen. Kunde ha tagit ett stag med en hyfsad insats på 70 minuter men den krökte precis bredvid. 7

Javier Hernandez (på 64) – Bilic kan ha tagit honom som ett meddelande till sitt lag för att undvika självgodhet. Kunde inte hjälpa hans sida att helt döda slipsen. 5
Cheikhou Kouyate (73) – hans styrka i tacklingen och stridsegenskaperna gjorde att mittfältet såg tuffare ut i slutskedet. 7
Domingos Quina (på 88) – visade ungdomlig överflöd och såg desperat ut att göra mål, men hade inte tillräckligt med tid för att nå sitt mål. 6