Cheltenham 0-2 West Ham:avslutar skillnaden

Ayew och Sakho firar – skysports.com

Mål från Diafra Sakho och Andre Ayew i den sena första halvleken såg West Ham gå in i omgång tre av Ligacupen, men inte utan en och annan rädsla vid Whaddon Road. Här är våra fyra diskussionspunkter från onsdagskvällen.

Cheltenhams tidiga press

Värdarna pressade snävt med mittfältaren Nigel Atangana som bröt in på den motsatta halvan för att hamna bakom Mohamed Eisa och Danny Wright. Den senare och höger mittfältaren Harry Pell användes ofta som referenspunkter från luften, med massor av diagonala bollar som spelas mot dem på höger kanal, men Declan Rice städade ofta i dessa områden. Eisa och Carl Winchester kombinerade för en chans vardera på andra sidan, men den förstnämnde tog för lång tid att få iväg sitt skott medan den senare nappade på hans möjlighet. Det var inte mycket skillnad mellan de två lagen i mitten av planen, vilket understryker Cheltenhams konkurrenskraftiga prestation.

West Ham hänsynslös i båda boxarna

Robins applicerade press under stora delar av första halvlek, men de saknade den tekniska list att bryta en James Collins-ledd vägg och testa Adrian San Miguel. Däremot West Ham applicerade press i två minuter och de tvingade omedelbart fram mållinjeingripanden från mittfältaren Kyle Storer och målvakten Jonathan Flatt. Den förstnämnde nickade Angelo Ogbonnas kraftfulla nick utanför linjen, ögonblick innan den sistnämnde stoppade Diafra Sakho från skarpt håll. Sakho fick dock sitt mål, passera bollen bortom Flatt efter ett genomspel från Mark Noble, tre minuter innan Andre Ayew lade till en andra med en cool avslutning.

Eisas chanser

Kevin Dawson gick in i striden i halvtid för att ockupera vänster mittfält, låter Carl Winchester gå över till högerback. Winchester gav mer anfallsförmåga där än Jordon Forster – vars färdigheter användes bättre på mittbacken – och kombinerade bra med Pell. Deras uppkopplingsspel ledde till två skott från den livliga Eisa men båda saknade precision, med en blockerad och en annan rakt mot målvakten. Ayew krullade snävt brett för Hammers på 70 minuter, innan Pells avvisade boll till bakre stolpen precis undvek den stretchande ersättaren, Dan Holman.

Sammanfattningsvis

Det draget inkapslade Cheltenhams kväll:massor av ansträngningar men de kunde inte få det att löna sig, med bara två skott på mål hela kvällen. West Ham behövde segern för att lätta lite granskning inför lördagens resa till Newcastle. Man misstänker dock att de inte har råd att utsättas för lika mycket press mot opposition av högre kvalitet.