Aggregerade regler för Champions League

UEFA Champions League är en fotbollsturnering spelas mellan de bästa klubbarna i Europa att avgöra mästarna av kontinenten . Champions League knockout etapper avgörs med båda lagen spelar varandra två gånger . Eftersom dessa är knockout- spel , det måste finnas en vinnare . Således , de samlade regler finns för att säkerställa att varje slips kan producera en vinnare som går vidare till nästa steg i tävlingen . Aggregate Regler

Varje lag leker varje annat lag hemma och borta . I händelse av oavgjort mellan lag , vinner det lag som gjort flest mål under de två matcherna . Till exempel, om Manchester United besegrade AC Milan 3-0 hemma , men då förlorar 2-1 i returbenet, Manchester United vinner med en förenad ställning av 4-2 .
Bortamål

away - mål regeln existerar som en del av de samlade reglerna i röstetal i en poäng efter två matcher . Baserat på tron ​​att det är svårare att vinna på vägen än hemma , om poängen är bundna efter de två matcherna , då det lag som gjort flest mål när borta är segraren . Till exempel , slog Real Madrid Juventus 4-1 hemma , men då förlorar återresan 3-0 . Detta lämnar ett bundet poängen 4-4 . Under away - mål regeln , är Juventus vinnaren eftersom det gjorde ytterligare ett bortamål än Real Madrid .
Ingen Betyg

I händelse av att det är fortfarande en slips , som skulle vara fallet om båda spelen var 0-0 drar , då matchen kommer att avgöras först genom en period av 30 minuters tilläggstid . Om inget resultat produceras , kommer det att finnas en straffläggning mellan de två lagen . Addera