Säsongens League Two-stoppare:Jamal Blackman

Brilliant Blackman – bucksfreepress.co.uk

Alla som följer Experimental 361 vet att medan Wycombe Wanderers har arbetat hårt för att stanna kvar i slutspelsloppet, förmögenhet har gynnat dem ibland. De har beräknats släppa in cirka 1,4 mål per match baserat på förväntade mål, men deras faktiska genomsnitt på 1,2 beror delvis på Jamal Blackmans arbete.

Målvakten har hållit 11 nollan denna termin, fem av dem kommer när de möter topp åtta motstånd inklusive två mot Blackpool. Tangerines besökte Adams Park tidigare den här månaden där Blackman räddade en matchavgörande straff, hans sena ingripanden lika imponerande på Bloomfield Road i augusti.

Blackman var central för segern i Cambridge i oktober, när han höll Chairboys jämn nivå på 1-1 tillräckligt länge för att ett mål i den 95:e minuten skulle vinna. Tre dagar senare, Wycombe vann ännu en bortamatch sent trots att han hade varit peppad under långa perioder, denna gång i Newport. Hade en mer begränsad propp varit mellan pinnarna den veckan, Gareth Ainsworths lag kan ha fått en eller två poäng istället för sex.

Pierre, som tog vinnaren i Cambridge, har länge varit erkänd som en av de bästa mittbackarna i League Two och han fortsätter sin goda form tillsammans med Anthony Stewart. På andra änden, Adebayo Akinfenwa har använt sin fysiska ram för att göra mål, samtidigt som de ger karisma och ledarskap i omklädningsrummet.

Dock, Wycombes 23-åriga Chelsea-låntagare har sparat dem poäng i matcher där prestationsnivåerna från utespelare sjunker. Blackman har varit en av nyckelfigurerna bakom klubbens slutspel.