Olympic Volleyboll Fakta

Vart fjärde år , de olympiska spelen kom runt med två veckor av sport och tävling . Den omgång volleyboll är en av de sporter blandat med gymnastik , simning och friidrott . Volleyboll har två distinktioner - strand och inomhus . Båda dessa discipliner spelas på OS . Set - Up

olympiska volleyboll får sina regler från internationella volleybollförbundet( FIVB ) . En inomhus lag kan bestå av upp till 12 spelare , en tränare , assisterande tränare , tränare och läkare . I officiell tävling , kan en beachvolley laget bara består av två spelare . För världs konkurrens , det finns inte någon coachning tillåtet . Tre bollar används under spelet , var och en som byts ut under spel . Sex bollrullare är placerade i både strand och inomhus volleyboll . De är placerade i varje hörn av de gränslinjer och bakom varje domare . Addera Discipliner

Beach volleyboll lag vid OS består av antingen två män eller två kvinnor . Inomhus

volleyboll , vilket också utmärkelser separata medaljer för herr-och damlag , består av sex spelare på planen för varje lag . Vare sig inomhus eller stranden , är män 's nät satt till 7 meter , 11-5/8 inches hög och kvinnornas nät är satt till 7 fot , 4-1/4 inches . Addera Historia inomhus

inomhus volleyboll började som en olympisk sport för både män och kvinnor i 1964 Tokyo Games . För kvinnorna , vann Japan guld , Sovjetunionen vann silver och Polen vann brons . I USA kom på femte plats . För män , Sovjetunionen vann guld, Tjeckoslovakien vann silver och Japan vann brons . I USA kom på nionde plats .