West Ham 1-2 Chelsea spelarbetyg:ny sida till Cesc?

Mål från Eden Hazard och Diego Costa hjälpte Chelsea att gå tio poäng i toppen av Premier League med en 2-1-seger i West Ham – men hur bedömde spelarna i båda lagen?

West Ham United

Darren Randolph – räddade bra från Pedro och Costa men borde kanske inte ha laddat ur sitt mål till öppnaren. 4

Cheikhou Kouyaté – gick framåt bra tidigt men försökte för hårt ibland. Såg klumpigt ut defensivt och lämnade utrymme bakom för Hazard. 3
Jose Fonte – för en spelare med hans erfarenhet, hans positionering var förvånansvärt naiv. Frigjort utrymme för Hazard att utnyttja vid tillfällen. Headade utanför från Reids första halvlek. 3
Winston Reid – vann sina strider tidigt men förlorade Costa, mannen han märkte, för det andra målet. 4
Aaron Cresswell – kämpade vidare i 90 minuter trots en uppenbar knackning efter att ha blockerat ett skott från Moses, som han i stort sett höll tyst. Ett och annat bra kors från djupet. 7

Mark Noble – knuffade fram alltför ofta samtidigt som han saknade tempo för att ta igen mark. Benen hade gått i slutet. 2
Pedro Obiang – kämpade tidigt och var en av West Hams mer konkurrenskraftiga artister. Kunde ha gjort det bättre med Kouyate bredvid honom. 7

Sofiane Feghouli – livlig i fläckar och tvingade Moses in i ett andra halvblock. Inte övertygande när man blir ombedd att godkänna, för många sidled eller slösaktiga bollar. 3
Manuel Lanzini – behöver skapa mer. Nekade utrymme i centrala områden och kom inte in i matchen förrän hans smarta avslut på övertid. 5
Robert Snodgrass – såg ljus ut de första 25 minuterna och fick utrymme till vänster. Hans inflytande avtog efter det – när han sprang efter bollen såg det ut som ett slag. 4

Andy Carroll – kunde inte tajma sina hopp när Chelsea var på topp och hanterades bra av mittbackarna. 2

Andre Ayew (på 64) – såg livlig ut och satte upp Lanzinis tröstmål. 7
Sam Byram (på 64) – ett eller två bra forwardslopp ner till höger. 6
Edimilson Fernandes (på 77)

Chelsea

Thibaut Courtois – en ära för hur Chelsea försvarade att han inte blev ombedd att göra en räddning, avslöjar Lanzinis mål på övertid. 4

Cesar Azpilicueta – en gedigen prestation, trots några nervösa stunder sent när han flyttade till back. 7
David Luiz – suverän i luften och spelade en eller två smarta passningar över toppen. 9
Gary Cahill – ofta den som klev ut ur försvaret och flyttade in på andra halvan, sätta upp några perioder av effektiv bollhållning. 9

Victor Moses – kämpade för att komma in bakom Cresswell i första halvlek, men gjorde några viktiga block och släppningar i andra änden. 6
Cesc Fàbregas – lite bra täckarbete under Chelseas tuffa tidiga period. Ett eller två smarta regelbrott tyder på att han förbättrar sig defensivt. 7
N’Golo Kanté – engagerade sig inte i bollen tillräckligt tidigt i de tidiga stadierna men växte stadigt i inflytande och startade upp ett par utbrytningar. 7
Marcos Alonso – hanterade Feghouli med rimlig komfort, utan att producera mycket i attackerande bemärkelse. 5

Pedro – bra rörelse i första halvlek. Chelsea tappade en del fart på kontringarna när han kom av. 7
Diego Costa – tyst första halvlek. Pressade inte bollen tillräckligt tidigt under de första 25 minuterna och var ibland isolerad, men gjorde det andra strax efter paus. 5
Eden Hazard – Chelseas bästa anfallsspelare i första halvlek och tog sitt mål bra. Kunde varit mer stridbar utan boll. 7

Nemanja Matic (på 65) – lade till mer kraft än Pedro, men naturligtvis inte lika mycket tempo. 4
Willian (på 75) – tryckte ibland in i motståndarhalvan och lade bollen av för Fabregas sena försök. 5
Kurt Zouma (76) – gjorde lite fel i rollen han fick, men Chelsea saknade Moses när han kom av. 4