Oxford 2-4 Bolton Eight Things:olyckliga propper och kliniska travare

Morais slår in premiären – bbc.co.uk

Trots en nervig andra halvlek, Den kliniska avslutningen gav Bolton Wanderers en 4-2-seger i Oxford United – men vad har vi lärt oss av matchen?

Eastwoods tidiga arbete förgäves

Oxfords målvakt Simon Eastwood gjorde två bra räddningar under de första 23 minuterna:den första från Gary Madines nick, den andra från Filipe Morais frispark. Tråkigt för honom, de var båda förgäves. Försvararna Curtis Nelson och Chey Dunkley var långsamma att reagera och den imponerande Morais skickade hem den lösa bollen på fyra minuter, innan Beevers gav sig i kast med ytterligare ett återhämtat försök 19 senare.

Oxfords brist på rörelse

Marvin Johnson var hemmalagets mest uppfinningsrika spelare under de första 40 minuterna och gjorde två körningar, men led av bristande rörelse framför sig. Hans lagkamrater var långsamma att tappa bollar och verkade ovilliga att delta i en fysisk tävling med en mer kraftfull Bolton-lag.

Organiserade travare

Gästerna hade en hårt arbetande mittfältstrio av Jay Spearing, Darren Pratley och Josh Vela, den senare fick licens att pressa längre upp på planen. Han fick skickligt hjälp av två flitiga anfallare i Gary Madine och Adam Le Fondre, även om den senare tvingades bort på grund av skada efter 35 minuter. Men sex senare, Rob Hall skickade en loopande boll till den bakre stolpen där Joe Skarz nickade i mål. Återigen ett fantastiskt arbete från en målvakt – den här gången på besök hos Ben Alnwick – hävdes vid returen, Kane Hemmings buntade hem bollen vid det andra försöket.

Annat spel

Det målet kom ur ingenting men det förändrade dynamiken i tävlingen. Pratley och Vela började dras in i djupet, vida områden, med Bolton stött tillbaka av Phil Edwards allt mer äventyrliga körningar. Chris Maguire blev mer involverad och fick ett straffsound medan Johnson tvingade Alnwick till handling, spara vid andra försöket. Bolton hade flyktiga utbrytningsögonblick genom Chris Long, som ibland fick för mycket utrymme på vänster kanal av Edwards och Nelson, men Oxford var den dominerande sidan.

"Vi är uppe hela natten för Chey D... läggdags, faktiskt".

Efter att ha släppt in frisparken som ledde till Boltons andra mål och dominerades under stora delar av första halvlek, det är rättvist att säga att Chey Dunkley har haft bättre dagar i en gul tröja. Efter att ett inkast från höger snärtats över mål, Dunkley slogs om bollen med Madine och han slog den oavsiktligt bortom Eastwood.

McAleny ser ljus ut

Everton-lånade Conor McAleny kom av bänken, med avgående Joe Skarz vänsterbacksplats tagen av Johnson, som slog ett fantastiskt långt skott på ribban. McAleny hade ett eller två försök som tvingade fram en hörna, han spelade igenom Hemmings som kvävdes av Alnwick och fick ett strafföverklagande avslag på en ljus 26-minutersvisning.

Sena mål

Maguire, berömd för sin kvalité på setboll, levererade ännu en gång med en fin frispark från den 75:e minuten som gick perfekt i det övre högra hörnet. Tyvärr, Oxfords sena ansträngningar omintetgjordes av en annan Bolton-utbrytning, Madine spelade genom Vela som slog in i det bortre hörnet för att vinna segern.

Vad det betyder

Vi har sett de bästa och sämsta sidorna av både Oxford ikväll. Under de första 40 minuterna de såg ut som ett lag som var rädda för att tävla fysiskt, men efter det, vi såg ett lag som ibland skulle skapa öppningar efter behag. Lika, detta var inte det perfekta framträdandet från Bolton, som gav sina motståndare mer tid på bollen än de skulle ha velat, speciellt i andra halvlek. Dock, de försvarade sin box väl och var kliniska framför mål, säkrade en vinst som ger dem fyra poäng klara i racet om mästerskapet.