Newcastle 0-2 Tottenham spelarbetyg:Fantastiskt Toby

Alli vinner vinnaren – football-talk.co.uk

Inledningsmålen från Dele Alli och Ben Davies såg att Tottenham lättade till en 2-0-seger mot 10-manna Newcastle – men hur gick det för spelarna i båda lagen? Här är våra betyg.

Newcastle United

Rob Elliott – gjorde ett fantastiskt stopp på nära håll tidigt i andra halvlek för att neka Harry Kane. Kan dock ha gjort det bättre för det andra målet och hans distribution kan förbättras. 4

Javier Manquillo – den enda medlemmen av back-fyran som stannade i sin favoritposition, men hans positionering för båda Newcastles mål kan ifrågasättas. 4
Ciaran Clark – klarade sig förvånansvärt bra när han byttes till en onaturlig vänsterbacksposition. Stöttade Atsu bra vid tillfällen. 8
Florian Lejeune – imponerad före sin olyckliga skada. Toon-fans kommer att hoppas att det inte är för allvarligt. 6
Paul Dummett – pålitlig defensivt innan han fick en dålig skada på grund av Kanes utmaning. 6

Isaac Hayden – stabil i första halvlek men efter Shelveys röda kort, han led av bristande täckning runt sig när mittfältet blev överkört. 4
Jonjo Shelvey – hans stämpel på Alli kostade Newcastle spelet. De kan mycket väl ha fått en poäng eller tre om det inte vore för det ögonblicket av dumhet. 1

Matt Ritchie – gjorde också en dum utmaning på Alli, vilket gav honom bara ett gult kort. Jobbade hårt defensivt men markerades ur spelet av Davies. 4
Ayoze Perez – saknade hans vanliga tempo och uthållighet eftersom spelet till stor del gick förbi honom. Kan ha bytts ut tidigare om det inte var för skador i första halvlek. 2
Christian Atsu – Newcastles enda ljusa gnista genomgående, hantera ett sent skott på mål från distans som tvingade fram en räddning från Lloris. 7

Dwight Gayle – bad att jaga långa bollar och fick inte den typ av service han trivs med. Rörde knappt bollen och togs av med en kvart kvar. 3

Jamaal Lascelles (på 6) – skyldig till bolltittande ibland under andra halvlek. 3
Chancel Mbemba (på 34) – försvarade sig ganska bra under tuffa omständigheter. 6
Mikel Merino (på 74) – visade några fina detaljer, med tanke på att han anställdes som en del av en skadebegränsningsakt. 6

Tottenham Hotspur

Hugo Lloris – behövde inte jobba för hårt för sin nolla och hans sparkar kunde ha varit bättre. 5

Kyle Walker-Peters – såg stabil ut defensivt, komponerade i besittning och han gjorde några bra framåtlöpningar. Ser ut att kunna ersätta hans liknande namngivna högerbacksföregångare. 7
Toby Alderweireld – torkade upp bollar snyggt och valde alltid ut en man i en marinblå skjorta. 9
Jan Vertonghen – hade Gayle på toast hela eftermiddagen och visade goda ledaregenskaper. 8
Ben Davies – hans lungsprängande löpningar i andra halvlek gav Eriksen och Alli utrymme att kombinera. Stal den förstnämndes åska med en hänsynslös avslutning för att få ihop matchen. Tittar du på Danny Rose? 8

Eric Dier – skyldig till att sitta för djupt i första halvlek, vilket kan ha varit en faktor bakom det långsamma tempot. Bättrade efter paus då laget kom längre upp på planen. 6
Moussa Dembele – bar fram bollen bra, speciellt i andra halvlek och var djävulskt svår att skaka av sig bollen. 7

Moussa Sissoko – gjorde lite för att besvära sina gamla arbetsgivare och byttes ut tidigt i andra halvlek. 3
Christian Eriksen – kom närmast för Spurs i första halvlek och spelade en perfekt boll till bakre stolpen för Allis mål. 7
Dele Alli – utmärkt tajmad löpning för målet och hade en hand i andra. De hänsynslösa överträdelserna mot honom från Shelvey och Ritchie markerar, delvis, att han är en spelare som motståndarna fruktar. 7

Harry Kane – fick utstå en frustrerande första halvlek. Tvingade fram en fin räddning från Elliott i andra halvlek och träffade stolpen sent, vilket betyder att augustimålet undviker honom. 6

Son Heung-Min (på 57) – erbjöd mer när det gäller rörelse utanför bollen än Sissoko, även om han inte var på planen när Newcastle hade 11 man. 7
Victor Wanyama (på 81) – hans återgång till fitness är ett uppsving för Spurs. 6