West Brom 1-1 Stoke Six Things:förmögenhet gynnar de modiga

West Brom 1-1 Stoke – skysports.com

En bytesinspirerad Stoke-uppkomst fick Potters oavgjort 1-1 mot West Bromwich Albion på The Hawthorns. Vad har vi lärt oss av spelet? Här är vår uppfattning.

West Broms dödbollshot

Det enda syftet med Salomon Rondons prestation verkade vara att hjälpa laget upp på planen och vinna frisparkar. Denna trend, som kan ha skadat hans naturliga målinstinkt under de senaste åtta månaderna, utseende relaterat till hur han tränas. Men med en så lång sida, fasta fall var West Broms främsta hot. Chris Brunts hörna i den femte minuten skickades djupt till bakre stolpen, där kollegan James Morrison inte riktigt kunde få rätt kontakt.

Stokes inaktuella första halvlek

Besökarna fick i uppdrag att bryta ner baggarna, men med två defensivt sinnade ytterbackar i Geoff Cameron och Eric Pieters, de kunde inte komma till byline. Varje boll i boxen måste därför spelas högt från djupet, som passade de gigantiska figurerna Craig Dawson och Ahmed Hegazi. Den defensiva duon, med en medelhöjd på 1,91 m, njöt av luftstrider mot antingen Jese, Xherdan Shaqiri eller Eric-Maxim Choupo-Moting, som har en medellängd på 1,77.

Zoumas ambition

Det säger något om bortalagets anfallsspel att de kom närmast att göra mål genom sin mittback, via en motståndare. Kurt Zouma njöt av en imponerande första halvlek och hans insats på lång håll avleddes i mål av Gareth Barrys rygg, men Ben Foster var uppmärksam på att välta den. Zouma var två gånger benägen att pröva lyckan på distans, en indikation på hur väl West Brom nekade utrymme för sina mest naturligt attackerande spelare.

Rodriguez öppnar den

När Stoke lutade sig mer tillbaka efter paus, deras motståndare växte i självförtroende. Allan Nyoms tempo hade spelat en avgörande roll för att stoppa bortalagets första halvlek, men den här gången kom det fram i en mer attackerande mening. Högerbacken korsade utmärkt till bakre stolpen och Jay Rodriguez nickade hem från nära håll. Egyptiske Hegazi kan ha lagt till en sekund från en annan Brunt-fastsättning, men Jack Butland tippade sin nick över ribban.

Fortune gynnade de modiga

I ett försök att stänga spelet ute, Tony Pulis ersatte Morrison med en mer defensiv mittfältare i Claudio Yacob, en utan tvekan negativ förändring som resulterade i att Albion inbjudande tryck. Däremot hans kollega Walesen Mark Hughes gjorde två positiva byten. Peter Crouchs och Ramadan Sobhis ankomster gav Stoke de två sakerna de hade missat under första halvlek:1. En målman 2. Bredd. Crouch ockuperade Dawson mycket bättre än Jese hade medan Sobhi attackerade flanken mer skickligt än Cameron, så det var ingen överraskning att duon kombinerade för kvitteringen. De fick en del tur, Sobhis kors missbedömt av sin landsman Hegazi i ett ögonblick av felkommunikation med Ben Foster, vilket gjorde att Crouch kunde nicka hem. 36-åringen har gjort över 50 höjdpunkter i sin karriär men få kommer att ha varit så enkla.

Sammanfattningsvis

Oavgjort betyder att West Brom har förlorat sitt 100-procentiga rekord. De kan nöja sig med de defensiva egenskaper som visats hittills, men efter att ha gjort mål från sina enda mållösa chanser i de två senaste matcherna, giltiga frågor kvarstår om deras förmåga att skapa i öppet spel. Stokes försvar ser lika starkt ut. Medan deras anfallsspel under stora delar av tävlingen saknade penetration, idag bevisade att de har alternativen att ändra spel som inte går deras väg.