Leeds United 3-4 Millwall Spelarbetyg:Morison en hjälte och skurk

Tom Elliott – gettyimages.co.uk

Både Leeds United och Millwall hade en förmåga att svara bra på motgångar på lördagseftermiddagen, men kämpar för att hantera förfaranden när de hade övertaget. Resultatet blev en fängslande match som fick ett rött kort, ett tveksamt underkänt mål från Jed Wallace och sju som stod sig, inklusive en dramatisk sen vinnare från samma man. Här är våra spelarbetyg från en eftermiddag på Elland Road.

De vita

Felix Wiedwald – kunde ha hamnat till höger snabbare för öppnaren – och till vänster för Wallaces mål som blev underkänd – men kunde inte klandras för mycket för de följande tre målen, med två hänsynslösa närslag och en med en grym avböjning. Hans kast var anständigt. 4

Gaetano Berardi – somnade konsekvent under första halvlek för att låta Millwall-spelare, typiska O'Brien-möjligheter på baksidan, vilket var kostsamt för de två första målen. I teoretiskt sett en mer naturlig position, han borde ha gjort det mycket bättre. 2
Liam Cooper – halkade en gång för att ge Gregory en stor chans innan hans fruktansvärda utmaning mot Saville fick honom att bli utvisad, vilket i slutändan hade en enorm inverkan på spelet. 2
Pontus Jansson – inte sitt vanliga befallningsjag vad gäller ledarskap och tillät Gregory två mycket presentabla chanser i första halvlek. Hade en bra spell under andra halvlek när han konsekvent rensade bollar vid den närmaste stolpen, men inte tillräckligt stark på det hela taget. 4
Laurens De Bock – hade ett och annat ljusa ögonblick i första halvlek – ett snabbt inkast som ledde till en chans och en snabb löpning. Vi såg mer av honom i början av andra halvlek, när hans kors spilldes av Archer i upptakten till tvåan. 6

Kalvin Phillips – stal bollen för att skapa Lasoggas stora chans tidigt, men hans defensiva positionering var tveksam. Kämpade i mittfältsstriden, även om det röda kortet inte hjälpte. 4
Ronaldo Vieira – flyttade till mittback efter det röda kortet och Morison avslöjade sin oerfarenhet i det området för det andra målet. Som sagt, han hade inte erbjudit mycket på sin mer naturliga mittfältsposition. 4

Ezgjan Alioski – när han fick bollen ner till höger, det fanns tillfällen då han orsakade problem för Meredith. Tyvärr för honom kunde han inte bli ett framträdande inflytande på spelet. 5
Kemar Roofe – inte på tävlingarna i första halvlek men spelade en nyckelroll i Lasoggas första mål med sitt lopp ner till vänster och lyckades sedan bunta hem bollen till det andra. Borde nog inte ha tagits bort. 7
Pablo Hernandez – även när han inte är som bäst, han kan fortfarande trolla fram något speciellt:den där känsliga bollen för Lasoggas gyllene chans tidigt, sedan en vilseledande uppsägning för anfallarens andra mål. Mycket effektivt när Leeds hade bollinnehav i den sista tredjedelen, mindre effektiva när de inte gjorde det. 7

Pierre-Michel Lasogga – missade två härliga chanser i första halvlek, den första en header på nära håll, den andra ett en-mot-en-skott, som båda var gjorda för honom. Mer än kompenserade för det i andra perioden dock, med en hänsynslös avslutning på nära håll och sedan en fin träff utanför boxen. Såg alltid bättre ut när han hade spelare nära sig. 8

Matthew Pennington (på 43) – kan ha kommit närmare Elliott för kvitteringen och gjort sig skyldig till att backa Wallace före vinnaren. 3
Stuart Dallas (74) – fick ett varmt mottagande när han kom in, men gav bort bollen i upptakten till vinnaren. 4
Conor Shaughnessy (på 83) – att lägga till ytterligare en defensiv spelare i slutskedet gjorde mer skada än nytta. 4

Lejonen

Jordan Archer – spelade bollen för Leeds andra mål och kunde inte riktigt ta tillbaka den i närkampen. Kan vara hårt att skylla honom för mycket för de andra två målen men räddade inte Millwall när de var under cosh. 3

Conor McLaughlin – kämpade defensivt i början av andra halvlek och gav inte Millwall mycket av en anfallskraft. Positionera misstänkt vid tillfällen. 4
Shaun Hutchinson – kunde ha varit bättre lämpad att neka Lasogga så mycket utrymme för sin tidiga en-mot-en-chans, men träffade ribban med en nick i första halvlek. Förmodligen klanderfri för alla tre målen. 5
Jake Cooper – tappade Lasogga vid ett eller två tillfällen och drogs ur position i upptakten till det första målet. En imponerande knock-down för kvitteringen dock. 3
James Meredith – saknade tempot för att verkligen stretcha spelet men gav en solid plattform för Aiden O’Brien att uttrycka sig i första halvlek. Hans kamp mot Roofe om Leeds första mål ledde till att Cooper blev frestad ur position. 5

Jed Wallace – fångad i besittning i ett farligt område vid ett eller två tillfällen, men var annars livlig. Såg vad som skulle ha varit öppnaren tveksamt utesluten, men han fick sitt ögonblick sent med sin avvisade vinnare. 8
Shaun Williams – den djupaste av de fyra mittfältarna men var kanske en av spelarna Harris kanske hade hoppats skulle ge mer lugn och ledarskap under den press som Millwall stod inför i början av andra halvlek. 4
George Saville – gillade att bryta framåt i första halvlek och stötta attacker längs den vänstra kanalen. Verkar otroligt att han spelade 90 minuter trots att han fick den fruktansvärda utmaningen från Cooper, vilket såg potentiellt mycket allvarligt ut. 6
Aiden O’Brien – hade tre back-post-chanser i första halvlek och tog den tredje efter Morisons inlägg. Bleknade något i början av den andra perioden och var den första gästspelaren som togs av. 6

Steve Morison – skapade det första målet med ett fint inlägg mot bakre stolpen och det andra efter ett kraftfullt lopp. Veteranen, som medvetet avvecklade hemmafans, är inte den mest omtyckta mannen utanför South Bermondsey men han är förvånansvärt snabb för en spelare i hans ålder och längd. 9
Lee Gregory – gjorde bra för att komma in bakom mittbackarna för sin första halvchans men rullade bollen bredvid när han borde ha lyft den. Slutade dock aldrig springa och tog Millwalls andra mål bra. 7

Shane Ferguson (på 63) – överlappade bra och gav Wallace chansen att skära insidan från vänster. Sträckt spel för att dra ut de 10 männen, vilket Meredith inte hade gjort på riktigt samma sätt. 8
Tom Elliott (66) – hans tempo och kraft gjorde en enorm skillnad, med ett prickskytteliknande strejk för kvitteringen. Ser ut som ett mycket praktiskt alternativ att ha från bänken och kanske otur att Morisons och Gregorys namn är broderade i Lions folklore. 9
Mahlon Romeo – gav Millwall mer fart och bredd ner till höger än McLaughlin och spelade en härlig boll från djupet som ledde till kvitteringen. 8