Arsenal 0-3 Manchester City Six Things:sista tredje snittet skillnaden

Silva firar tvåan – skysports.com

Manchester City vann med 3-0 på Emirates Stadium på torsdagskvällen. att ta fram en resultatlinje som på pappret skulle antyda att Arsenals prestation bara var en kopia av de två klubbarnas möte i söndagens Ligacupfinal. Att beskriva den här matchen som sådan skulle dock inte riktigt fånga förloppets natur:här är sex saker från Premier League-drabbningen.

Sista tredje snittet

Det som i grunden skilde de två sidorna åt var inte 90 minuters territoriell dominans från City, men korta skurar av verklig elitkvalitet när de väl gick in i den sista tredjedelen. Det första exemplet på det kom efter 15 minuter, när Leroy Sane skar insidan från vänster för att undkomma många försvarare och mata Bernardo Silva, som fick målsidan av Sead Kolasinac att krypa in i bortre hörnet.

Arsenals huff och puff

Uppslutningen – som måste ha varit mycket lägre än de 58, 420 som tillkännagavs farsartat – kan ha avslöjat, samt det dåliga vädret, en känsla av resignation från Arsenal. Spelarna gav sig inte helt:Aaron Ramsey var en av hemmalagets bättre spelare och tvingade fram två bra räddningar från Ederson Moraes, som också stoppade Granit Xhakas långväga frispark. Dock, deras flyt på den sista tredjedelen var inte i närheten av deras elitbesökares nivå.

Osjälvisk Sergio

Sergio Aguero är på jakt efter sitt 200:e mål i engelsk fotbolls toppklass – en prestation som bara 28 spelare någonsin har uppnått sedan rekorden började 1888. Det var dock inte uppenbart på 28 minuter när, efter lite bländande arbete från Sane, argentinaren var medveten om att släppa David Silva, som genomförde ett fint lagdrag med en cool avslutning. Medan Arsenals positionering ibland kan ifrågasättas, deras defensiva brister kunde inte hänföras till bristande lust. Om något, de släppte in det tredje målet på grund av överivrig pressning som gjorde att City kunde spela sig igenom luckorna; ytterligare ett fint drag som involverade Aguero och De Bruyne avslutades med ett enkelt avslut från Sane.

På mig Ederson

Nicolas Otamendi hade ibland sett misstänkt ut och efter 53 minuter, han släppte in en straff för en klumpig foul på Henrikh Mkhitaryan. 30-åringen kan vara tacksam för händelser efteråt eftersom, inte bara visade domaren ett gult kort snarare än ett rött, Pierre-Emerick Aubameyang såg sin straff räddad av Ederson. Brasilianaren hade varit en självsäker och säker närvaro hela kvällen; potentiellt besvärligt, svängande skott från håll hölls som av en magnet. Däremot den 35-årige Petr Cech såg ut som en skugga av den målvakt han en gång var.

Slösaktiga Gunners

Andra halvlek var en formalitet, men Pep Guardiola kanske är lite besviken över inslag av slarv som smög sig in i hans sidas uppvisning, som enkla passningar kom på avvägar. Arsenal saknade dock hänsynslösheten för att komma tillbaka in i matchen, en kritik som är mest relevant för Aubameyang, som sköt brett med en improviserad insats strax före timmen. Den bristen på slutlig kvalitet sammanfattade prestationen från Arsene Wengers sida, vars säsong vilar på deras prestationer i Europa League – som de är runt 6/1 med de flesta bookmakers att vinna via codice promo eurobet.

Stad ett annat odjur

De sammanlagda 87 minuterna av fotboll som omgav Manchester Citys tre mål innehöll inte obeveklig briljans; Peps sida var tvungen att stå emot pressanfall. Och ändå, medan andra utvalda mästare kan ha oavgjort den typen av spel, City var så extremt produktiv under korta perioder, att de inte behövde spela på full gas på 90 minuter. Arsenal hade ägnat hela veckan åt att tackla "Odjuret från öst" , men den från nordväst visar sig vara ännu svårare att stöta bort.