Milton Keynes Dons 1-0 Exeter City Six Things:Tisdale besegrar den gamla klubben

Paul Tisdale – bbc.co.uk

Den nya MK Dons-tränaren Paul Tisdale övervakade en 1-0-seger över den tidigare klubben Exeter City tack vare Kieran Agards straff under andra halvlek, efter att Dean Moxey blivit utvisad. Här är sex saker från spelet.

Cagey första halvlek

Det var en tajt första halvlek som MK Dons kanske skuggade; de vann några frisparkar runt rutan, med ett mot 18 minuter när han såg Dean Lewington tvinga fram en räddning från Christy Pym. Hemmalagets starkaste gnista var Alex Gilbey, genom vilken nästan allt deras bästa spel gick; den välrenommerade mittfältaren plockade upp fickor av utrymme och, på halvtimmesmärket, körde på med Kieran Agard, som vände på kanten av rutan för att dra sitt skott långt. För att skapa mer, Buckinghamshire-outfiten behövde kanske fler män fram för att stödja Gilbey, plus anfallarna Robbie Simpson och Agard, vilket kanske var svårt med utan tvekan bara en annan attacksinnad spelare i elvan; att vara backen Callum Brittain, som stundtals knutna till fint med breda mittbacken George Williams.

Holmes trick

Lee Holmes har inte haft den lättaste tid med skada under tidigare år men han är en mycket skicklig spelare för League Two-nivå och såg ut som Exeters bästa anfallsspelare i första halvlek. Den breda mannen förvirrade ofta Dean Lewington, som saknade tempo för att stänga ner med något självförtroende och ibland behövde räddas av den utmärkta Baily Cargill. Holmes kom nära med en krullad, vänsterfotad insats som flög precis utanför den bortre stolpen men det var lite från The Grecians som besvärade Lee Nicholls. Det mesta av Devon-sidans infallsspel bestod av hoppfulla hopp på uppfältet till Jayden Stockley; medan anfallarens luftförmåga normalt tillät honom att få den första kontakten med bollen, han var ofta i mindre antal och kunde därför inte alltid använda den för att få andra i spel med någon precision.

Mer Breakspear-drama

Charles Breakspear var domaren som skickade ut två MK Dons-spelare när de, otroligt, slog Peterborough med 1-0 förra säsongen. Han gjorde det dock delvis upp till dem här:Dean Moxey blev utvisad för ett andra gult efter att ha handbollat ​​George Williams inlägg i den 54:e minuten i boxen. Men Agard såg sin efterföljande punktspark briljant räddad av Christy Pym, med anfallaren som fortsatte en prestation som såg honom mycket lovande utan att riktigt få sina belöningar framför mål. Eller åtminstone, det var fallet fram till den 64:e minuten, när MK fick en straff för ytterligare en handboll, denna gång av Stockley, som också visades en röd cad för en andra gul, innan Breakspeare insåg att han från början inte hade varnat anfallaren. Den här gången, Agard gjorde inget misstag, går mot mitten av målet för att outfoxa Pym.

Exeters livliga final

Exeter utgjorde fortfarande ett hot mot den, även med tio män. MK Dons visade sina besökare mycket respekt, tillåter personer som Nicky Law, Jake Taylor och Hiram Boateng för att diktera förfarandet medan Lee Martin gjorde några bra lopp. Gästerna korsade bollar som Stockley kom nära, med Aaron Martin på väg utanför mål från insidan av boxen innan Pierce Sweeney sköt över från nära håll sent. I sista hand, det var inte för Matt Taylors sida.

Grecians obesegrade run slutar

Exeter kanske inte har kunnat påtvinga sina motståndare sitt spel i den utsträckning som de vanligtvis skulle vilja, dels på grund av motståndets kaliber och dels Moxeys röda kort. Dom gjorde, dock, visa tillräckligt på Stadium:MK för att föreslå att med Law att sticka saker tillsammans, en stark laganda och en fanbas precis bakom managern, de kommer att kontrollera många matcher den här säsongen och kan vara genuina uppflyttningsutmanare.

Tisdale förbättrar försvaret

Som en attackerande kraft, MK Dons har utan tvekan bara övertygat i två av tio möjliga halvlekar av fotboll; första halvlek på Oldham och andra hemma mot Grimsby. Den mest anmärkningsvärda förändringen som Paul Tisdale har gjort, har varit att omorganisera ett försvar som läckte 69 mål förra säsongen, med sidan som bara släppte in två på sina första fem. MK kanske inte replikerar den flytande fotbollen de producerade 2014-15 den här terminen, men grunden för en befordran är på plats.

[Milton Keynes Dons 1-0 Exeter City Six Things:Tisdale besegrar den gamla klubben: https://sv.sportsfitness.win/Sport/fotboll/1012038609.html ]